Новият сезон на Музикалния театър започва днес с „Веселата вдовица”

Днес с прочутата оперета на Франц Лехар „Веселата вдовица” започва новият сезон на Музикалния театър. В представлението актрисата Добрина Икономова изпълнява една от коронните си роли – на Ханна Главари. Като Граф Данило й партнира Богомил Спиров, с когото са изпели десетки незабравими дуети на сцената на театъра.

В спектакъла на 3 октомври от 19:00 часа участват още солистите: Николай Борисов, Зорница Дамянова, Пеньо Пирозов, Румен Григоров, Юлия Маринова и други. Хореографията е дело на Катя Богданова, сценограф е Борис Стойнов, хормайстор – Людмил Горчев. Участват хор, балет и оркестър на Музикалния театър с диригент Дориан Молхов.

Постановката на сцената на Музикалния театър е на гост-режисьора от Московската опера Инара Гулиева. „Избор винаги има – колкото и да е труден и сложен, но има. Надеждата за щастие – това е най-важното, което оперетата дарява на своите зрители, както и увереността, че доброто ще победи” – споделя Гулиева.

В една от най-прочутите и обичани оперети на Лехар са комбинирани майсторски различни популярни танцови ритми – мазурка и полонеза, славянски фолклор, виенски валс и дори скандалния за времето си канкан. Макар и написана преди повече от сто години, „Веселата вдовица” продължава да завладява зрителите и със забавния си сюжетът, изпъстрен с неочаквани обрати и трудни решения. В крайна сметка – като във всяка оперета – накрая идва щастливият край и победжава любовта.

Сподели в: