STEAM ROOM представя три нови представления

Три представления на STEAM ROOM, които са номинирани за награда ИКАР на Съюза на артистите в България в категория Съвременен танц и пърформанс, ще бъдат представени в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс през месец март. Хореографският проект MOONLIGHT е номиниран за престижната награда през 2019 г., а останалите два проекта – dragON aka PONY и SIX LOVE SONGS – през 2020 година.

MOONLIGHT ще бъде представен на 9 март от 19:00 ч. в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Той е фокусиран върху поетичните структури, поетапно изследване на разпръснатите значения, както и преоткриването на установените идентичности.

Хореография и изпълнение от Александар Георгиев и Дарио Барето Дамас.
Драматургия от Нина Гоич.
Дизайн на звука от Емилиян Гацов – Елби.
Визуализации на плакат и флаер от Неманя Трайкович.
Трейлър, създаден от Георги Десподов.

Събитието е кoпродуцирано от:
– Локомотива – Център за нови инициативи в областта на изкуството и културата чрез програмата „Какво е хореография?”, Курирана от Биляна Тантуровска – Кюлавковски.
– Сдружение Гараж – колективна платформа за независими артисти.

С подкрепата на:
Град Скопие, Konstnärsnämnden – Комитет по шведски изкуства (грант за международен обмен), Община Център, Скопие, Министерство на културата на Македония, Министерство на културата на България, ДНК-пространство за съвремене танц и пърформанс.

Фотографии от Сашо Н. Алушевски

Второто събитие, което подготвят от ДНК, е озаглавено dragON aka PONY. То ще се проведе на 4 март от 19:00 ч.

Автори, хореография, изпълнение: Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас aka STEAM ROOM.
Музика: Цветан Момчилов.
Костюми, сцена: Ралица Тонева.
Графичен дизайн: Георги Десподов.

dragON aka PONY е първото дело от проекта dragON, хореографска трилогия, която произлиза от колективното авторство на Александaр Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас. Това е хореографска творба, която отваря пространство, заредено с множество танцови практики и референции, които идват от миналото и настоящето на Западния и Източния танц и които се фокусират върху формата на постоянен преход, като целят да разгърнат интимността на изпълнителите, през радостта и празнуването на взаимното съжителство. В рамките на съвременния ПОП, произведението съживява геометричната хореография, през призмата на класицизма и използването на фолклора като ритуална форма. В този смисъл, dragON aka PONY има малко Айсидора и много mtv или vh1,

Копродуциран с: Гараж Колектив, Брейн Стор Проджект и Nomad Dance Academy Словения.

Тази творба е копродуцирана от Брейн Стор Проджект в рамките на програмата Creative Crossroads към проекта Life Long Burning, финансирана от Програма “Творческа Европа“ на Европейския съюз. Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата на България.

Подкрепено от: Министерство на културата на България, Национален Фонд Култура, Министерство на Културата на Словения, Град Любляна – Департамент Култура, Konstnärsnämnden (Международен грант за обмен), I-portunus (финансиран от програмата на Creative Europe на Европейския съюз), Танцов Център Загреб, фестивал BAZAAR, Младежки културен център Бургас, Читалище Хамалогика, фестивал „Ерата на Водолея“, Performance room, Фестивал “Moving Body”, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, JSKD – Публичен фонд за културни дейности на Република Словения.

Още едно събитие представя STEAM ROOM на своята публика.

SIX LOVE SONGS
на английски език
11-ти март | 19:00 ч.
ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, София
Събитието във Фейсбук: Six Love Songs/ с номинация ИКАР 2020

Хореография и изпълнение – Жана Пенчева
Музика и изпълнение – Цветан Момчилов
Консултант-драматург – Дарио Баррето Дамас
Консултант сцена и костюми – Ралица Тонева
Фото: Орлин Огнянов/АСТ фестивал 2019, София

!Представлението не се препоръчва за лица под 16 години!

SIX LOVE SONGS е хореографски концерт, резултат от сътрудничеството между музика и танц, провокирано от идеята, как може да се визуализира провалената любов. По време на този концерт ние обгръщаме идеята за интимност, лични психологии и чувства. Отваряме въпроси относно поли-отношенията и ре-идентификация на личността в изпълнителския контекст.

SIX LOVE SONGS дава пространство на ново честно тяло, на групово тяло, на някой, който обича непознатото, конфликтите и захарта, на друг, който търси нещо друго, някъде другаде, на теб, на мен.

Представлението е продуцирано от Жана Пенчева, в копродукция с “Гараж Колектив”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд “Култура” на Община Варна

Спектакълът “Six Love Songs” е селектиран и реализиран в рамките на инициативата за съвременен танц, пърформанс и инсталации „Три3ависим 2018”.

Сподели в: