Sofia Biting Docs представя дебюта на Борис Попхристов „Пъпна връв“

Премиерата на дебютния филм на режисьора Борис Попхристов „Пъпна връв“ ще се състои на 29 септември от 19.00 часа в Дома на киното.

„Това е първият ми филм! Направен с малък бюджет, но с голяма емоционална инвестиция! Чиста експресия, неподправена, недокосната от каквито и да е било правила или школи – неконвенционална във всеки аспект!“, споделя режисьорът.

Четири градини за природосъобразна храна, седем човека, които отглеждат храна по природни принципи и един баща, който желае по-добър свят за сина си, споделят тяхната мъдрост за живот в симбиоза с природата чрез визуален разказ и неконтролирани интервюта.

Филмът е заснет в различни точки на България като водещата нишка, която следва са обработваеми терени, чиито собственици се стремят да живеят в максимална симбиоза с природата. От първомайските села Брягово и Градина, през асеновградското село Леново до чирпанското село Средно Градище, Александър, Мириам, Иван, Боян, Ани, Красимир и Йовка, ще споделят със зрителите техния начин на живот – далеч от големия град и близо до природата.

„Когато започнахме имахме само нашето вдъхновение и воля, и те ни водеха напред, предизвикателство след предизвикателство, заедно с нарастващата отговорност към участниците и посланието на филма. Продукцията е напълно независима, без спонсорство или продуктово позициониране”, пояснява режисьорът Попхристов.

След прожекцията в Дома на киното публиката ще има възможност да поговори и да зададе своите въпроси, както към режисьора Борис Попхристов, така и към част от участниците във филма.

Пъпна връв“ е поредното заглавие, на което фестивалът за документално кино Sofia Biting Docs „подава ръка“, за да стигне до българския зрител.

Сподели в: