„Rock the Opera“ ще гостува в Пловдив на 7 септември

Известното в цяла Европа шоу – „Rock the Opera“ ще гостува в Пловдив на седми септември. Концертът се организира със съдействието на оркестъра на Държавна опера – Пловдив, Пражката филхармония и една от най-обичаните рок групи в България – Ахат.

Уникалният рок концерт със симфоничен оркестър, рок група и гостуващи солисти ще забавлява пловдивчани и гостите на града в Античния театър с най-известните хитове на Led Zeppelin, Deep Purple, Queen, Pink Floyd, AC/DC, Rolling Stones и други класически рок групи. От античната сцена ще прозвучат невероятните изпълнения на Звезди Керемидчиев (Ахат), Атанас Пенев (Б.Т.Р.), Невена Цонева, Маркета Пауличкова и Леан Джарвис.

„Rock the Opera“ се заражда през 2001 г., когато диригентът и автор на проекта Фридман Рийле решава да реализира своята идея за спектакъл, който свързва двата жанра и започва да работи за създаването на уникални аранжименти за симфоничен оркестър и рок бенд. След 18 години вече са факт над 60 изключително успешни концерта в цяла Европа в емблематични места като Виенската Опера, Концертгебау в Амстердам и Античният Амфитеатър в Атина, където шоуто е приемано за голямо събитие в кросоувър жанра.

Сподели в: