Mish Mash Fest с юбилейно издание в началото на юли

С голямо издание на открито в парка „Заимов“ ще отбележи петгодишнината си Mish Mash Fest. Традиционно във феста ще се включат 60 от най-добрите български творци, автори, дизайнери и занаятчии, които ще предложат на посетителите своите талантливи творения на лятна тематика.

Лятното издание тази година минава под знака не само на годишнината, но и на дългоочакваното лансиране на онлайн магазина mishmashfest.com, в който българските творци ще могат да поддържат постоянна връзка със своите почитатели и при нужда да преодолеят ограниченията на социалната дистанция. Сайтът ще започне да функционира на 15 юли и на него любителите на авторски произведения от порцелан, керамика, ювелирни изделия, художествени произведения , графика, илюстрация, мода, аксесоари и др. ще могат да пазаруват директно от техните създатели. По този начин ще могат да подкрепят българските творци, които в голяма степен пострадаха от извънредното положение в страната и последвалата икономическа криза.

За своите 5 години Mish Mash Fest има над 30 издания, в които сме дали изява на над 200 млади творци, разказвайки техните истории в сайта и списанието „Момичетата от града“, предоставяйки им възможност да се срещнат със своята публика. Фестът е гостувал в емблематични софийски градски пространства като: Съюз на архитектите, Червената къща, НДК, Градинката зад Националната библиотека и мн. др. През последните две години Софийска община призна значимостта му за развитието на градската култура като го включи в Културния календар на София.

Mish Mash Fest очаква своите посетители на 4 и 5 юли, от 10 до 19 часа в парка „Заимов“, а от 15 юли онлайн на адрес www.mishmashfest.com .  Събитието е част от Културния календар на Столична община.

Сподели в: