Discovery стартира нова стрийминг платформа

Discovery обяви днес глобалния старт на discovery+ – изключителната стрийминг услуга, чийто дебют в САЩ ще е на 4 януари 2021 година. Новата платформа ще стартира с ексклузивно партньорство с Verizon, предоставяйки на потребителите 12 месеца достъп до discovery+. Глобалното разпространение на discovery+ в първите 25 държави вече започна с Великобритания и Ирландия, както и с Индия.

При лансирането си, discovery+ ще има най-голямото досега предлагано съдържание, в сравнение с която и да е друга стартираща стрийминг услуга, включвайки широка гама от ексклузивни серии на популярни поредици, с които каналите на Discovery имат силна лидерска позиция. Сред темите на предаванията са лайфстайл теми и взаимоотношения; дом и храна; истински престъпления; паранормално; приключения и история; наука, технологии и околна среда, както и богата колекция от висококачествени документални филми.

discovery+ ще предложи и богата колекция от програми за природата и околната среда, включително и ексклузивен достъп до огромното съдържание на BBC, като „Планетата Земя“, „Синята планета“, The Mating Game, плюс съдържание от първия дигитален канал, The Dodo. discovery+ ще включва и специални партньорства за съдържание с водещи екологични организации в света, като The Explorers Club, NRDC (Natural Resources Defense Council), The Nature Conservancy (базирана в САЩ глобална природозащитна организация), Oceana и WWF.

В САЩ discovery+ ще предлага над 55 000 епизода на едно място с над 2 500 текущи и класически поредици от емблематичното портфолио от каналите на Discovery, включително HGTV, Food Network, TLC, ID, OWN, Travel Channel, Discovery Channel и Animal Planet. Зрителите в САЩ ще получат и достъп до нови серии от емблематични франчайзи и личности като Чип и Джоана Гейнс; Уил Паркър и Кевин Харт, 90 дни до сватбата; Боби Флей и Джада де Лаурентис; Дъф Голдман; Ейми Шумер; Карла Хол; Дейвид Швимер; Сър Дейвид Атънбъро; Бен Нейпир; Себастиан Манискалко; Джо Кенда; Майк Роу и много други.

В международен план Discovery ще използва мащабната си база от локално езиково съдържание, както и богатото си портфолио от спортни предавания на живо, за да се насочи директно към потребителите на повече от 25 ключови пазара, включително Скандинавието, Италия, Нидерландия и Испания, както и с планове за навлизане на пазарите в Латинска Америка, включително Бразилия, както и части от Азия.

Разширявайки силните връзки на Discovery с партньори дистрибутори, discovery+ стартира със Sky във Великобритания и Ирландия миналия месец. В момента Sky предлага discovery+ на милионите потребители на Sky Q за 12 месеца без допълнително заплащане. discovery+ ще бъде подкрепен и от TIM в Италия в началото на 2021 г.

Стартирайки на европейските пазари през 2021 г., discovery+ ще включва и ненадминатото първокласно мулти-спортно съдържание на Eurosport, като тенис от Големите шлемове, колоездене, мото спорт, футбол и зимни спортове. Стартирайки с Олимпийските игри в Токио следващата година, discovery+ ще се превърне в стрийминг Дома на Олимпиадата* в Европа и ще е единственото място, където на живо или при поискване (on demand) ще може да се гледат всяка минута и всеки медал.

Сподели в: