Тwo Cities One World за участието им в A to JazZ 2018

Съвсем скоро предстои невероятният джаз фестивал A to JazZ – нетърпеливи сме да чуем всички прекрасни изпълнители, които ще превърнат уикенда 6-7-8 юли 2018 г. в истинско преживяване за меломаните.

Последният трети фестивален ден, неделя, ще бъде открит от българо-американскa музикална група Тwo Cities One World.

Днес ви срещаме с Анна Янова-Катур (България/САЩ) – вокал, композитор и текстописец на групата, Джаред Катур (САЩ) – китарист, композитор и текстописец на групата и Пол Бракенс (САЩ) – бас китарист на групата.

Вижте какво ни разказаха те са себе си и предстоящото участие в А то JazZ 2018.

Здравейте!

Все по-малко време ни дели от oсмото издание на страхотния A to JazZ фестивал. Това е и поводът да се срещнем с вас. През първия уикенд на месец юли ще дебютирате на сцената на фестивала. Какво е настроението и вълнувате ли се?

Анна: Привет! Много сме щастливи, че участваме тази година! За всички нас е голяма чест и истинска мечта да сме на сцената на A to Jazz. Изключително се вълнуваме, че ще споделим уикенда с всички прекрасни изпълнители и с така любимита ни българска публика! Нямаме търпение да ви покажем новите ни песни, особено тези на български език!

Какво сте подготвили за публиката и в кой от фестивалните дни можем да чуем изпълнението на всеки от вас?

Анна: Подготвили сме много нова авторска музика от новия ни албум “The Things We Love”, доста интересни неща и се вълнуваме да ги изпълним на българска земя! Разработихме песни с неравноделни ритми, но в модерна смесица от хип-хоп, джаз, соул и фюжън. Ние участваме в последния ден на фестивала – неделя, 8-ми юли.

Каква е джаз сцената в България? Има ли достатъчно шансове за млади музиканти като вас да се изявяват?

Джаред: Според мен има много добри джаз музиканти и също така много възможности за изява. Най-важното е заедно да продължаваме развитието на джаз образованието в България и да споделяме музиката с публиката. Организаторите на A to Jazz се справят прекрасно с това, за което благодарим от сърце!

Разкажете нещо от кухнята на събитието – тече ли активна организация, някоя забавна история?

Пол: Джаред, Анна и аз сме нон-стоп заедно в момента и най-вероятно и ще заживеем заедно скоро, за да можем да се фокусираме максимално върху музиката и за да продължим да разработваме нови композиции и цялостното си звучене. Първият албум, в който участвам аз (за този проект) – “The Things We Love” – излиза това лято! Нямаме търпение да го споделим с всички вас.

Анна: Нещо интересно от кухнята… Авиокомпанията загуби бас китарата на Пол. 24 часа той беше като опъната струна, но все пак я намериха и сега е щастлив с китарата си в ръце!

Вълнувате ли се, че по време на A to Jazz ще имате възможност да се запознаете с известни джаз музиканти от световна величина? Кой ви е любимият?

Пол: Много се вълнувам! Сбъдва се голяма наша мечта. Не мога да избера, всички са невероятни.

Анна: Много щастливо се вълнувам! Ушите ми са широко отворени, всички изпълнители са ми еднакво интересни.

Какво ви очаква през лятото, къде другаде можем да ви чуем?

Анна: Очакват ни много концерти! Соул музика край реката в Силистра, Jazz in Burgas, Беглика и много други.

Сподели в: