13 български филма стават част от колекцията на Netflix

Продуцентската къща Консепт Студио, специализираща в разпространетнието на българско съдържание за международния пазар, реализира сделка с Netflix. Това ще позволи на зрителите за първи път да гледат български продукции онлайн в най-голямата стрийминг платформа в света.

Пакетът от заглавия се състои от тринайсет отличени филма в разнообразни жанрове. Два от филмите са документалните “Калин и отбора на затвора” на режисьора Петко Гюлчев и “Животът е безкраен танц” на режисьора Андре Шандел. Присъстват още три ленти на продуцентстката къща Клас Филм (Подслон“ с реж. Драгомир Шолев, Обърната елха“ с реж. Васил Живков и Иван Черкелов, и Асансьор за пациенти“ с реж. Иглика Трифонова), успешната комбинация от ретро-соц и нео-ноар “Дзифт” с реж. Явор Гърдев, романтичните драми/комедии “Love.Net” (реж. Илиян Джевелеков) и “Всичко, което тя написа” (реж. Ники Илиев), провокативният филм Вездесъщият“ (реж. Илиян Джевелеков), дръзката съвременна интерпретация Шибил“ на младият дебютант Никола Бозаджиев, чувствителният Докато Ая спеше“ на реж. Цветодар Марков, както и семейните заглавия “Смарт Коледа” (реж. Мария Веселинова) и “Маймуна” (реж. Димитър Коцев – Шошо).

Част от селекцията („Калин и отбора на затвора“, „Маймуна“ и „Обърната елха“) ще е достъпна за стрийминг от 10 септември 2021 г. за абонатите на Netflix на тероторията на цяла Европа със субтитри на всички европейски езици, а за останалите – следете в платформата.

Сподели в: