1001 червени рози на премиерата на „Цигулар на покрива” в Музикалния театър

1001 рози получи на премиерата на „Цигулар на покрива” в Музикалния театър 28-годишната Ивана Пъдпъдъкова. Тя е балерина в трупата на театъра от осем години, участва във всички негови спектакли, както и в мюзикъла „Цигулар на покрива”. В края на един от премиерните спектакли по време на възторжените аплаузи на публиката един от солистите на театъра – Богомил Спиров – обяви пред публиката, че неговия приятел Никола Николов иска да направи специален жест към Ивана от трупата на театъра.

Момичето трябваше да излезе отпред. Тогава на сцената се качи приятелят й и коленичи пред нея с роза в ръка. След малко сцената беше отрупана с червени рози. Тяхната бройка – точно 1001 рози – беше обявена от директора на Музикалния театър Марияна Арсенсова.

Публиката, развълнувана от премиерата на „Цигулар на покрива”, стана свидетел и на този специален момент за Ивана и Никола.

„Наистина беше страшно мил жест. Никой никога не е правил нещо подобно за мен, в момента наистина треперя” – това бяха първите думи на Ивана след спектакъла. Стана ясно, че с този жест Никола иска прошка от приятелката си и я моли отново да бъдат заедно.

Ивана призна, че вълнението й е било още по-силно и заради премиерата на мюзикъла „Цигулар на покрива” в Музикалния театър. „Този спектакъл е голямо преживяване и много силна емоция и за нас, артистите и балетистите. Особено сцената със сватбата, която ни дава сили и вяра да мислим, че всеки един от нас може да бъде на мястото на героите и да преживее нещо толкова силно. Това е една много вълнуваща и емоционална премиера със страхотна музика и невероятна хореография.”

На 31 януари е четвъртата премиера на „Цигулар на покрива” на сцената на Музикалния театър, следващите дати са 1, 2, 6, 7, 8 и 9 февруари.

Сподели в: