Този май National Geographic пренася зрителите на изкусително приключение с номинирания за „Оскар“ и отличен с награди „Еми“ и „Златен глобус“ актьор – Стенли Тучи в новата поредица „Стенли Тучи в Италия“.
Продукцията от пет части на SALT Productions и Specialist Factual Productions на BBC Studios, проследява Тучи в едно визуално зрелищно и дълбоко лично изследване на зашеметяващите пейзажи, богатата история и дълбоката връзка между храната и културата, които оформят уникалния дух на всеки регион и, разбира се, емблематичната италианска паста. Премиерата на „Стенли Тучи в Италия“ ще бъде на 25.05. от 23 часа по National Geographic.
Поредицата е много повече от обикновен пътепис – това е едно детайлно, подхранено от истории изследване, което ни отвежда в сърцето на италианските кулинарни традиции. В „Стенли Тучи в Италия“ Тучи се среща с местни жители, готвачи, кулинарни ентусиасти, рибари, занаятчии и дори каубои, за да разкрие скрити съкровища и неразказани истории, които сформират старателно разчертаното пътешествие през цялата поредица. Благодарение на характерния почерк на National Geographic за разказване на увлекателни истории и неподражаемото чувство за хумор и чар на Тучи, поредицата предлага нов поглед върху добре познати и някои по-малко известни кътчета на Италия.
„Италия е пир за сетивата, а „Стенли Тучи в Италия“ е покана на трапезата. Става дума не само за храната, а и за хората, историята и страстта, които правят Италия толкова специална. Надявам се да дойдете с мен на това ново приключение. Смятам, че да се храниш добре е вдъхновяващо, и се надявам да вдъхновя зрителите да отворят обятията си за красотата и богатството на италианската култура. “, споделя Стенли Тучи.
В пет незабравими епизода Тучи се наслаждава на пищна вечеря в Сиена, Тоскана, намира футуристични фермерски деликатеси в Ломбардия и преоткрива рустик душата на Лацио чрез неговите вековни кулинарни ритуали. За първи път посещава и региона на Трентино-Алто Адидже, където опитва песто от борови иглички сред приказната алпийска природа, и става част от морските традиции на Абруцо върху „трабоко“ – вековна дървена рибарска платформа. По пътя Тучи се потапя в историите, страстта и традициите, оформили най -емблематичните италиански ястия. Това е Италия, както не сте виждали досега – една опияняваща смесица от вкусове, история и емоционални разкази.
В рамките на пет епизода Тучи се потапя в културата и вкусовете на всеки регион:
-
ТОСКАНА
Стенли се потапя в кулинарното изкуство на този живописен регион – люлката на Ренесанса. Във Флоренция, където е прекарал една незабравима година от младостта си, опитва популярна неочаквана закуска. Посещава ранчо с традиционни тоскански каубои и участва в грандиозно пиршество на открито в Сиена, по време на световноизвестното състезание Палио.
-
ЛОМБАРДИЯ
Стенли разкрива новаторския дух на индустриалния център на Италия, където кухнята и съставките са предизвикателно напредничави. Опитва футуристично меню, създадено във ферма с космически технологии, дегустира нови ястия и открива една от най-скъпите съставки в света, отглеждана в сянката на стоманена фабрика.
-
ТРЕНТИНО-АЛТО АДИДЖЕ
Тучи навлиза в същността на най-северния италиански регион, където много хора говорят както немски, така и италиански. Опитва неочаквано вкусна супа от сено, спуска се със ски по планинските писти, за да участва в Деня на Дирндл, похапва полента на пистата и лови риба в ледникова река. По пътя разкрива историята на погранични конфликти, оставили отпечатък върху хората и тяхната кухня.
-
АБРУЦО
Стенли открива неочаквани прелести в този див регион, който не е посещавал досега. Той изследва как суровият терен влияе върху храната и културата. На открито, високо в планината, той готви овнешко на традиционно барбекю, наслаждава се на традиционен неделен обяд с неочакван френски привкус и открива учудващата и сладка история на италианските „конфети“.
-
ЛАЦИО
Тучи се отправя отвъд Рим, за да посети по-малко известната провинция на Лацио и да разбере връзката между древната столица и сърцето на провинцията. Опитва римска пица, легендарна поркета от Арича, рибена супа и агнешко, приготвено по традиционен начин – ястия, които носят кулинарния дух и са приготвени с прекрасни съставки, които говорят сами за себе си.
„Стенли Тучи в Италия“ е продукция на SALT Productions и BBC Studios. Изпълнителни продуценти за SALT Productions са Стенли Тучи и Лоти Бърмингам. За BBC Studios – Аманда Лайън, изп. продуцент, Бен Джесъп, съпродуцент и Алан Холанд, ръководител на Specialist Factual Productions. За National Geographic: Чарли Парсънс – старши вицепрезидент Global Development, и Том Макдоналд – изп. вицепрезидент Global Factual and Unscripted Content.