„Чудо с криле“ ще зарадва детската аудитория на 22 януари

Създателите на трилогията „Приключения с кораб“ ще представят „Чудо с криле“ третото куклено представление с музика на живо и творческа работилничка от приключенската поредица за трима чудати приятели, тръгнали на пътешествие към непознати земи.

През последните четири години артистите Маргарита Петрова (актриса и драматург), Здравка Кантарева (сценограф), Милена Великова (пианист и композитор) и Сиана Атанасова (композитор) създават пътуващи куклени представления, които споделят с деца и родители от различни населени места. На 22.01.2023 г. от 11 ч. във Фондация „Пространства“ (ул. „Цветна градина“ 33) те ще споделят тайните по създаването на трите представления от трилогията – „Роден под щастлива звезда“, „Островът на изненадите“ и „Чудо с криле“.

“Чудо с криле” е кулминация на трилогията от приключенски спектакли, които дават пример на децата за сътрудничество, постоянство в постигане на целите, добронамереност и търпение един към друг. Следвайки своите мечти, тримата герои от куклените спектакли с музика на живо „Роден под щастлива звезда“ и „Островът на изненадите“ се впускат в поредното приключение на чудатия и все още непознат за тях Остров на изненадите. Заедно те откриват свят на интересни предизвикателства, където страховете се преодоляват със смелостта на сърцето, а трудностите със силата на приятелството.

След представянето на „Чудо с криле“, сценографът на трилогията „Приключения с кораб“ – Здравка Кантарева, ще разкрие пред зрителите една от техниките, с които е създаден декора за спектаклите. Това ще се случи в станалата „запазена марка“ на артистичния екип творческа работилница. Всяко от трите представления има своя уникална тематична творческа работилница, разкриваща на деца и родители вълшебна техника, с която са създадени декорът и куклите. Третата от тях е „Работилница за отпечатъци“, в която всеки желаещ и любопитен зрител може да създаде своя собствена картина чрез специалната техника.

Сподели в: