Ценен наръчник за всеки амбициозен мениджър

На 14 септември под знака на Издателство „Хермес“ излезе „Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“. В този наръчник амбициозният мениджър ще намери всичко, което иска да знае, както и кратки и ясни съвети как да приложи наученото на практика.

За книгата

В този наръчник ще намерите всичко, което амбициозният мениджър иска да знае, както и кратки и ясни съвети как да приложите наученото на практика!

Мениджърите ежедневно следят за постигането на визията и стратегическите планове на своя екип или компания. В хода на работния процес на тях непрекъснато им се налага да решават множество проблеми, свързани с ръководене на хора и проекти, с противоречия между висшестоящи и подчинени и с провеждането на фирмената политика. Тази книга има за цел да помогне на ръководителите от всички нива на управление, като даде отговори на широк кръг от въпроси, които всеки от тях си задава в даден момент от кариерата си.

С помощта на „Малка книга за големите въпроси в мениджмънта“ вие ще научите:

• как да делегирате ефективно, да взимате по-добри решения и да провеждате по-продуктивни срещи;
• как да мотивирате служителите си и да определяте цели за себе си и за тях;
• Какво да направите, за да се изпълняват проектите в срок и в рамките на бюджета;
• как да се усъвършенствате в общуването с клиенти и снабдители, както и много други крайно необходими управленски знания и умения.

За автора

Д-р Джеймс Макграт получава диплома за счетоводител през 1976 г. Близо 30 години работи в частния и публичния сектор като счетоводител, одитор, финансов контрольор, старши мениджър и управленски консултант. През 1998 г. се присъединява към екипа на Университета на Централна Англия, където е курсов директор на магистърската програма „Образование и професионално развитие“ и преподава изследователски умения, както и мениджмънт и лидерство.

Съавтор е на четири книги, сред които Малка книга за големите теории в мениджмънта (ИК „Хермес“, 2019 г.). Оттегля се от преподавателската дейност през 2012 г. и се посвещава изцяло на писането. Това е първата му самостоятелна книга, след което пише Малка книга за мъдростта на големите мениджъри (ИК „Хермес“, 2017 г.). Член на международно утвърдената Асоциация на сертифицираните счетоводители (ACCA). Притежава бакалавърска степен по политика, магистърска степен по образование и докторска степен по образование от Бирмингамския университет. Темата на дисертацията му е свързана с мениджмънт и лидерство.

Сподели в: