Христо Стоичков се среща с почитатели в навечерието на Коледа

В навечерието на най-светлите празници легендата на българския футбол Христо Стоичков има още един повод за честване – на 20 декември се навършват точно 25 години от паметната вечер в Париж, когато за пръв път българин получи „Златната топка“. Това е най-големият индивидуален трофей във футбола и Стоичков и до днес е единственият ѝ български кавалер.

Личния си празник легендарният футболист избра да сподели не само със семейството си, но и с всички свои почитатели и приятели. На 22 декември от 16 до 19 ч. в SkyCity Mall (ул. „Коста Лулчев“ №52) Камата ще раздава автографи върху своята биография „Христо Стоичков. Историята“ (изд. „Софтпрес“), написана в съавторство със знаменития журналист Владимир Памуков.

За най-големите почитатели на Модерния ляв издателство „Софтпрес“ и „Фантастико“ пуснаха в магазините на търговската верига и специален юбилеен комплект.

„Този трофей не е само мой. Той е на всички, които са ми помагали и подкрепяли през годините“, разказа Стоичков при срещите си с почитатели по време на продължилото повече от седмица лятно турне. По време на обиколката си неуморният герой от Мондиал ’94 раздаде над 50 000 автографа. Само преди дни той беше и в Габрово, където връчи лично грамоти на най-изявените млади шампиони на града от международни и държавни първенства през 2019 г.

Стоичков не пропуска да уважи и сънародниците ни отвъд границите на България. След успешни представяния на биографията му в Лондон, Чикаго, Торонто и Варшава, се подготвя и мащабно събитие в Барселона.

Сподели в: