Хилда Казасян празнува рождения си ден на сцената

Джаз певицата Хилда Казасян ще отбележи рождения си ден с концерт под надслов „Да послушаме кино”, на който ще изпълнява само филмова музика. Всички места за събитието, което ще се състои тази вечер в Зала 1 на НДК, вече са заети. Специални гости ще бъдат Теодосий Спасов и Васил Петров.

„Най-големия празник за рождения ден всъщност си направих сама с концерта ми тази вечер …Пожелавам си той да мине по начина, по който си го представям“ – споделя изпълнителката като допълва, че най-важното за нея е, че на този ден ще бъде заедно с всички хора, които обича.

Хилда Казасян е родена на 27 март 1970 г. в София. Дъщеря е на българския диригент и композитор от арменски произход Вили Казасян (1934 – 2008) и Надежда Ранджева. През 1989 г. завършва Националното музикалното училище „Любомир Пипков“ със специалност „Ударни инструменти“. Продължава образованието си в класическия отдел на Консерваторията отново с ударни. По време на следването си специализира камерна музика в Италия.

Шест сезона е в журито на телевизионното шоу „Като две капки вода“. От 2018 г. е заместник-председател на Обществения съвет към БНТ.

Сподели в: