Филм с Мария Бакалова участва в програмата на „София Филм Фест“

На 25-ия „София Филм Фест“ зрителите ще имат възможност да гледат филма „Като за последно“ с участието на актрисата Мария Бакалова, която наскоро стана първата българка номинирана за „Златен глобус“. Режисьор на лентата е Ивайло Пенчев, а в актьорския състав влизат и други любими на българската публика актьори – Васил Банов, Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев и много други.

25-ият „София Филм Фест“ ще се състои от две части: същинска и специална. Същинският фестивал е от 11 до 31 март с хибридно издание. Над 70 филма ще бъдат налични на водещата в света на фестивалите онлайн платформа на Фестивал Скоуп/Шифт 72. Над 129 филма ще бъдат прожектирани в софийските киносалони.

Акцентът през март са конкурсните програми, българските игрални и документални премиери, избрани филми от световната фестивална сцена, юбилейни програми, включващи шедьоври от световното кино на гостували в София режисьори.

По случай 25-годишния юбилей на фестивала ще бъдат представени 10 световни режисьори и техните филми. Част от техните творби са дигитално възстановени и могат да бъдат видени единствено в киносалоните и програмата на „София Филм Фест“. Сред тях са филми на Уонг Кар-вай, Ким Ки-дук, Аки Каурисмаки, Корнел Мундруцо, Павел Павликовски и др.

Традиционните фестивали в Бургас, Пловдив и Варна ще бъдат във втората половина на март. Специалното издание на 25-ия СФФ е предвидено за средата на септември 2021 година.

Официалното откриване на 25-ия „София Филм Фест“ ще се проведе на 11 март в Зала 1 на НДК с премиерата на най-новия филм на режисьора Камен Калев – „Февруари”.

Пълната програма на фестивала можете да видите тук.

Сподели в: