Успешно премина Арт Пленера „Криле на вдъхновението“

Успешно премина 34-тият Арт Пленер „Криле на вдъхновението“, организиран от Габриела Жекова. Домакин бе известният музикант Георги Мархолев. Групата талантливи творци гостуваха в комплекса „Swan Bay“ в Черноморец, където вдъхновението долиташе с неповторими гледки, музикални усмивки и морски приключения. Обща изложба се проведе в град Созопол, където гости, официални лица и приятели се насладиха на картините, нарисувани по време на пленера. Участваха художниците: Александър Телалим, Биляна Бъчварова, Валя Телалим, Габриела Жекова, Даша Телалим, Зоя Минева, Оля Телалим, Симеон Кръстев, Кунка Бакалова и Мариана Матева.

Ето какво споделиха те:

Габриела Жекова (организатор): С радост отбелязвам 34-я ми арт пленер за успешно завършен! Всички рисувахме с радост, вдъхновени от прекрасните условия и сърдечност на нашия домакин – известният музикант Георги Мархолев. Както той, така и аз се допълвахме в развлекателната ни програма. Разходка от Черноморец с яхта, рисуване и плажуване на нея… Разходка с гемия от Созопол и посещение на остров „Св. Иван“, разходка на острова около разкопките.. Пижамено парти, карнавал, свирене на музикантите с маски вечерта… Чудесни обяди и вечери сред бандата на Жоро! Времето беше приказно, а колкото и късно да си лягахме, някои от нас ставахме, за да снимаме изгрева, други да се гмуркат, трети да ловят риба… Остана ли ни време за рисуване?! Да!!! До скоро артисти! Бъдете здрави!

Биляна Бъчварова: За първи път бях на пленер, организиран от Габи и за първи път в Черноморец. Прекараното време ще ме топли много дни занапред. Мястото е зашеметяващо! Трябва да се преживее изгрева, лекия полъх на вятъра, отблясъците, отраженията, усещането за свобода. И всичко това, съпроводено от перфектната организация на Габи и Жоро. Хора, които се раздават от сърце и душа! Създадоха атмосфера, в която всички участници бяхме едно голямо семейство. За толкова кратко време – толкова много! Благодарна съм за тези дни, изпълнени с толкова положително заредени емоции! Би ми се искало да продължи по-дълго това преживяване!

Кунка Бакалова: Габриела Жекова, с тези сини очи…. добричка и грижовна се опитва да улови всеки момент от пленерите си. Успява да ни изненада с на пръв поглед дребни неща, но силата винаги се крие в малките неща. Именно те карат хората да се усмихнат с оная искрена усмивка. Чудех се как е възможно в тази жена да има такава сила. Шегуваме се много и след това сме в очакване на следваща среща. С „Криле на вдъхновението“ полетяхме към „Лебедов залив“. Все още всички с умиление и любими спомени гледаме снимки от това прекрасно място. Да си призная, за първи път видях раждането на слънцето над такава водна шир. Гостоприемството на Георги Малхолев впечатли всички. Плувахме и с яхта. Създателят на „Сънрайз“, ни въведе в просторни апартаменти, гледащи към морската шир, в които прилежно бе подредено всичко нужно за престоя ни. Не е нужно да си художник за да усетиш този уют. Заслужава си тази емоция. С лодка на другия ден посетихме остров „Св. Иван“. Вечерите, под рок звуците на инструменти, върху които изкусно се движеха пръстите на известните музиканти също ме накараха да се върна към спомени. Запознанството с нови колеги също винаги е било ценно за мен. Благодаря на всички и пожелавам много здраве и нямам търпение да се видим отново.

Валя Телалим: Пленерите на Габи са различни с това, че никога не знаеш какво те очаква. Много наситена и разнообразна програма. За което също се постара Жоро Мархолев, с незабравимите концерти всяка вечер, разходките, обядите, общуването.. Мястото на обитанието ни бе толкова магнетично, всяка сутрин с уникални изгреви. На моменти имах чувство че времето просто спря там. Затова и рисуването беше като медитация, не можеш да прецениш колко време рабитиш и затова не стигна времето. Благодарим безкрайно на Габи, на Жоро, на колегите, на музикантите за чудесното време на прекрасно място заедно.

Симеон Кръстев: Щур пленер, яхти , лодки, острови, прекрасни колеги, рисуване, прекрасна Габи, жестокия блусар Жоро Мархолев, риби, риби, попчета, заргани, прекрасни скали, басейн,танци, супер изложба, слънце, емоции, емоции, перфектен пленер, всичко това ми се стовари върху главата.

Мариана Матева: Изгрев, въздух, вдъхновение…Дишаш, издишаш ….изкуство!

Зоя Минева: За осми път съм част от великолепните пленери на Габриела Жекова, по нейна покана. Това беше нейният 34 пленер, който тя организира! Лебедов залив е едно магическо място на брега на морето в района на Черноморец. Колегите бяха чудесни, цареше приповдигнат творчески дух, за който основна роля естествено изигра Габи, за кой ли път! Това й е в кръвта! Подбора на хората, организирането на различни и интересни събития, така че хем да рисуваме, хем да се забавляваме. Георги Мархорев ни зареди с музика. Всяка вечер бяхме в заведението Капитан Джак, където той и групата му свиреха. Жоро ни разходи и с яхта, а Габи с гемия за туристи и посетихме остров „Св. Йоан“. Накрая на пленера, подредихме богата изложба с по няколко творби от всеки автор, Габи както винаги официално, в присъствието на кмета на Черноморец ни поднесе сертификати за участие! Отново преживях незабравими мигове на творческо вдъховение, смях, музика и много забавления! Заредих се за месеци напред! Благодаря на Габи за нейната неуморна енергия и всеотдайност, с които осъществява тези срещи на духа!

Сподели в: