Университетският театър на НБУ гостува с три спектакъла на сцената на Национален студентски дом

Идеята на „Театрална совалка“ на НБУ е представленията на Университетски театър да се пренесат и на сцената на Национален студентски дом. По този начин публиката от центъра на София ще може да се докосне до различни жанрове, до богат набор от различни театрални съвременни пърформанси, които са подходящи както за ученици, така и за техните родители, благодарение на богатата програма, която Университетски театър НБУ представя.

Във връзка с епидемиологичната ситуация в страната, иновативната „Совалка“ разкри дигитална форма – онлайн станция „Твоят дом“, в която бяха показани архивни спектакли от Златния фонд на НБУ.
Представленията бяха излъчвани онлайн, съпроводени от дискусия на живо между участниците в тях и зрителите.

Навръх Студентския празник – 8 декември, Университетски театър на НБУ стартира и излъчване на най-добрите си спектакли всеки вторник в платформата URBO, която продължава и до днес.

Представленията в платформата са безплатни, а зрителите могат да направят дарение чрез билет за подкрепа на стойност 3, 5 или 10 лв. Събраните средства ще бъдат вложени в създаването на стипендиантски фонд за подкрепа на студенти от програма „Театър“ на НБУ.

Фондът ще бъде учреден на името на проф. Васил Димитров, дългогодишен преподавател и Почетен професор на Нов български университет. Проф. Димитров е един от най-обичаните преподаватели в програма „Театър“, a подкрепата му към студентите в годините е безгранична.

Сподели в: