„Уестсайдска история“ ще звучи на традиционния новогодишен концерт в НДК

Традиционният Празничен новогодишен концерт на Националния дворец на културата тази година ще бъде под надслов „Музика от двете Америки“, с участието на Фестивалния симфоничен оркестър. Негов диригент ще е обичаният маестро Емил Табаков, който във времето назад е бил и артистичен директор на фестивала, основан от именития български диригент Емил Чакъров, ученик на Херберт фон Караян.

Програмата, която Емил Табаков ще предложи тази година на ценителите, е музикална разходка от класиката на Америка с творци като Ленард Бърнстейн и Оскар Питърсън през бродуейския мюзикъл на Гершуин, горещите ритми на аржентинското танго и мелодиите на Рио де Женейро. „Уестсайдска история“, „Порги и Бес“, „The Stars and Stripes“, „Garota De Ipanema“, „Tico Tico“ са само част от познатите и любими заглавия, които ще прозвучат в програмата. За публиката остава удоволствието да се наслади на най-добрите образци на американската музикална култура: класически симфонични пиеси, красиви оперни арии, традиционен джаз, огнени бразилски, аржентински, мексикански мелодии и ритми.

Маестро Табаков е поканил и интригуващи солисти за изпълненията с китара, банджо, саксофони и вокал, които ще допълват цветното музикално пътуване през различните страни на Америка.

Обединявайки майсторството на творци от различни епохи от „двете Америки“, концертът е замислен от НДК като послание и надежда за една по-добра година.

Билети може да закупите от Билетен център – НДК ионлайн на www.tickets.ndk.bg на цени от 30 до 100 лв.

Сподели в: