Тъмнокожа жена ще играе агент 007 в следващия филм за Джеймс Бонд

Ролята на агент 007 в следващия филм за Джеймс Бонд ще бъде поверена на тъмнокожа дама. Това е 31-годишната Лашана Линч, която е потомка на имигранти от Ямайка и до сега е известна само с една второстепенна роля – на Мария Рамбо във филма „Капитан Марвел“. Актрисата няма да е следващият Джеймс Бонд (ролята му отново е поверена на Даниел Крейг), а новият герой с култовия шпионски номер.

Действието на филма започва в Ямайка, където Бонд си почива след напускането на МИ6. Внезапно обаче той е повикан от свой приятел от ЦРУ да помогне в справянето с нова глобална криза. Докато Бонд е отсъствал, неговият номер в МИ6 е зает от Номи, красива и интелигентна дама. Когато двамата се срещат за първи път, Бонд е привлечен от Номи и веднага се опитва да я съблазни, но тя бързо му показва, че не проявява никакъв интерес към него.

Решението ролята на шпионина да бъде поверена на жена, е повлияно от Фийби Уолър-Бридж, която е една от авторките на лентата, популярна със своите феминистки възгледи.
Радикалната идея, че Номи ще получи легендарния кодов номер на Бонд, вече предизвиква вълнения и противоречия.

Какво точно ще се случи във филма ще разберем след броени месеци, тъй като официалната премиера на лентата се очаква да бъде през пролетта на 2020 година.

Сподели в: