Топ причини, поради които Australia Open e по-добър от другите турнири

В момента се провежда Australia Open, едно от четирите тенис първенства от Големия шлем и всички погледи са насочени натам. Турнирът започна на 20 януари и ще продължи до 2 февруари. Вероятно и вие сте големи почитатели на тази надпревара и именно заради това ще изброим няколко причини, поради които тя превъзхожда Уимбълдън и останалите.

 

Вижте ги и веднага след това научете повече за турнира, любим на милиони хора по света, както и за останалите в Големия шлем, защото тенисът е велика игра.

 

Това е приятелският шлем

 

Просто попитайте Роджър Федерер. Ето какво казва той: „Тук всичко е прекрасно. Градът е по-малък в сравнение с останалите три и е лесен за обикаляне. Всичко е доста удобно. Наистина е добре организиран. Не казвам, че другите не са, но този изглежда просто много приятен и спокоен.“

 

Доминиране от януари

 

Всеки януари Мелбърн Парк става център, акцентирайки върху тежестта на Австралия в тениса и включвайки този спорт в дневния ред още в началото на годината. В момента почти всички вестници са със снимка на Федерер или друг негов колега и съперник на първа страница.

 

Устойчивост на атмосферни влияния

 

Завършването на покрива на Margaret Court Arena означава, че това е единственият в света турнир на открито, който има прибиращи се капаци за трите си основни корта. Като се има предвид, че големи територии от държавата често биват връхлетявани от 40-градусови температури, покривите могат да бъдат толкова полезни, че да защитят играчите както от слънце, така и от дъжд.

 

И това не е всичко…

 

Откритото първенство на Австралия е и първият голям гранд за годината, както вече споменахме, като това със сигурност допринася играчите да бъдат свежи и по-спокойни, влизайки в този турнир. Състезателите в Australian Open дори споделят, че се чувстват като на първи учебен ден. Те са отпочинали, прекарали са празниците със семействата си, имат психическа и физическа сила да станат най-добрите.

 

Съоръженията в Мелбърн Парк са разположени точно в сърцето на центъра на града, което дава на играчите и техните екипи, както и на феновете, множество невероятни възможности за хранене и отдих. Освен това е невероятно лесно, предвид местоположението, да се измъкнете за няколко часа и да се отдадете пазаруване и разглеждане на забележителности. Това е една причина следващия път да гледате Australia Open не пред телевизора или лаптопа, а на живо!

 

Освен това през 2013 г. Australian Open значително увеличи наградите, предлагани на играчите, което повиши мотивацията на участниците.

 

Australian Open предлага на играчите и феновете си най-модерните и удобни съоръжения в тениса. Този факт, съчетан с времето на турнира и репутацията на организаторите, които обичат наистина да се грижат за играчите и посетителите, прави това първенство най-популярното и обичаното от всички фенове на тениса по цялото земно кълбо.

Сподели в: