Топ идеи за прекарване на вечерта с любимия човек

Есента вече е тук, но захлаждането на времето навън не означава и изстиване на страстите. Особено когато говорим за двойка, която се радва на много любов и взаимно уважение. След ваканцията, морето, планината и останалите пътувания, вероятно се чудите как да разнообразите семейния си живот и да направите така, че забавленията да продължат.

Ето няколко идеи, събрани за вас специално от Decollage studio София.

Романтичен пикник

Какво по-хубаво от вкусно хапване навън, сред природата, докато атмосферните условия все още го позволяват? Както без съмнение забелязвате, дните вече стават по-кратки, а градусите се понижават.

Това означава, че скоро на вратата ни ще почука зимата. А с нея идват няколко месеци, понякога и до половин година, в които времето, прекарано навън, няма да е чак толкова приятно.

Ето защо е чудесна идея „да хванете последния влак“ и като за последно да се порадвате на топлия въздух, зеленината и слънчевите лъчи, които ще огряват вас и любимия ви човек цял един следобед.

Вземете си специална кошница за целта, която да напълните с плодове, сирена, хляб и други дребни вкусотии. Можете да намерите и класическо одеяло за целта, както и да си купите нови книги, от които да почетете заедно по време на пикника.

In vino veritas. И в изкуството

Прави са били древните хора, когато без никакви угризения на съвестта са си признали, че вярват именно във виното. Така трябва! Гроздовата напитка е любима на човечеството от векове насам и това не е случайно – тя е полезна за здравето (в умерени ежедневни граници, разбира се), има невероятен вкус, отпускащо действие и просто кара човек да се чувства щастлив и нависоко в облаците!

Кой би могъл да не обича чаша червено вино в зимните вечери в планината или пък малко бяло вино на вечеря край морето през лятото? Едва ли има много такива хора.

Освен във виното, обаче, човек трябва да вярва и в изкуството. То е израз на всички най-съкровени емоции в душите ни, на всички щастливи и нещастни преживявания, които ни оформят като личности. Изкуството движи този свят и това твърдение не е никак преувеличено.

А какво ще кажете за съчетание между тези две неща? Ако това ви звучи добре, значи перфектното занимание за вас и вашия най-любим човек е рисуване и вино. Да отидете в студио за рисуване, където можете да творите на спокойствие няколко часа, докато има и чаша хубаво вино до себе си – ето това се нарича приятно прекарване на вечерта.

Куиз у дома

Играта с въпроси може да бъде един чудесен начин да разнообразите рутината у дома си и се развеселите, когато сте със своята половинка. По-добър избор е от безцелното превключване на телевизионните канали, уверяваме ви.

Можете да опитате с различни куизове. Ако сте фенове на даден сериал, рок банда или пък спортен клуб, въпросите могат да бъдат свързани с тях. От друга страна, ако искате да научите повече един за себе си и да задълбочите връзката си до нови, неподозирани нива, с любимия ви човек можете да си направите игра с лични въпроси.

В крайна сметка, няма истинска близост, докато не знаете за любимите си цветове, мечтите си, детските си страхове и най-лошите навици, които бихте искали да изкорените, например. Така че ето ви един страхотен вариант за заздравяване на връзката.

Списъкът с идеи за съвместни занимания с половинката, разбира се, не спира дотук. Можете и сами да си измислите различни дейности на базата на вашия темперамент, желания и представи за забавление.

Но, каквото и да правите, винаги помнете, че именно новите и вълнуващи активности поддържат връзката млада и здрава, дори когато са изминали десетилетия от началото й. И ето за това вашето старание и отвореност към нови дейности е от ключово значение.

Сподели в: