„Токсичните хора“ от Бернардо Стаматеас разкрива как да се справим с проблемните хора

На 31 януари под знака на издателство „Хермес“ излиза книгата „Токсичните хора“ от Бернардо Стаматеас.

За автора

Бернардо Стаматеас е професор по психология със специализации в областта на семейната терапия и сексологията. Преподава в Аржентински университет „Джон Ф. Кенеди“, изнася лекции по цял свят, води семинари по личностно израстване и е автор на над 10 заглавия. Най-успешните му книги са „Токсичните хора“, „Токсичните емоции“ и „Емоцинални рани“, които са издадени в редица страни като Бразилия, Белгия, Франция, Италия, Германия, Гърция.

За книгата

В ежедневието си всички постоянно се сблъскваме с проблемни хора, но някои от тях ни въздействат особено негативно. Независимо дали става въпрос за манипулащ роднина, съсед клюкар, дразнещ колега или завистлив приятел, тези токсични личности ни натоварват емоционално и ни карат да се чувстваме уязвими.

В тази книга Бернардо Стаматеас разглежда типовете токсични хора и методите им на въздействие. И още по-важно – показва ни как да ги разпознаем и как да не се поддаваме на влиянието им. За тази цел той предлага съвети как да успяваме да контролираме емоциите си и да отстояваме мнението си и целите си, за да изградим здравословна самоувереност и непробиваема защита.

Сподели в: