„Теремин“ с премиера в Народния театър

Предстоящата премиера в Народния театър „ТЕРЕМИН: музика, любов и шпионаж“ е документална история на един велик изобретател, музикант и двоен агент, пиеса с много двойни дъна. Първите срещи на публиката с нея ще бъдат на 29 и 30 май, когато ще гостува и самият автор.

На сцената зрителите ще видят и чуят, а може и да опитат звука на няколко действащи Тереминвокса. Единият от тях е подарък за екипа от Петър Зеленка. Тереминвокс е безконтактен музикален инструмент, прародител на днешния синтезатор и в по-широк смисъл родоначалник на електронната музика. През 2019 изобретението навършва 100 години и на този символичен юбилей посвещаваме нашето представление.

Постановчикът Валентин Ганев и неговият екип обещават много музика и изпълнена с обрати криминално-любовно-шпионско-политическа театрална игра. И също като главния герой на пиесата, Теремин, са готови да сключат сделка с дявола, за да я постигнат.

Участват: Стефан Додуров, Йосиф Шамли, Деян Ангелов, Стефан Къшев, Стефания Колева, Руси Чанев, Ванеса Лу, Гергана Змийчарова, Теодор Елмазов, Пламен Пеев, Благовест Благоев, Валентин Ганев

Превод от чешки: Маргарита Кюркчиева

Постановка: Валентин Ганев

Режисьор: Николай Гундеров

Сценография и костюми: Красимир Вълканов

Музика: Слав Бистрев

Драматург на постановката: Мирела Иванова

Сподели в: