Тенденции при парфюмите за 2019

Време е да обърнем внимание на 2019. Какви парфюми можем да очакваме в настоящата година? Ще видим ли повече аромати на знаменитости? Женските или мъжките аромати ще са на мода? Отговорът е разбира се, че никой не знае, но в тази индустрия е интересно да се опита да се предвиди какви биха били тенденциите през годината.

#1: Сандалово дърво

Благодарение на култовата марка Le Labo, ароматите от сандалово дърво отново са на мода по начин, по който не са били от дълго време. Но този нов, модерен аромат на сандалово дърво е по-различен от тези, за които знаем от преди. Ток е спокоен и лек, превръщайки това благородно дърво в нещо освежаващо и чисто. Очакваме през годината да видим много по-секси, чаровни и изумително свежи парфюми със сандалово дърво.

#2: Унисекс парфюми

Да си го кажем направо – унисекс ароматите не са нищо ново. Те са наоколо от много отдавна и би било безразсъдно да ги наричаме нова тенденция. Изглежда обаче, че те отново са на мода и много дизайнерски марки преминават от „мъжки“ и „женски“ към термини като „унисекс“ и „без полова принадлежност“. Интересно е, че някои марки дори не си правят труда да наричат своите парфюми унисекс – те просто ги пускат, като предполагат, че хората ще се сетят сами.

#3: Пикантните парфюми

Ароматите с нотки на хранителни продукти се появяват през 1992 година, когато Mugler създават своя парфюм „Angel” с аромат на шоколад. От тогава насам сме виждали какви ли не храни добавени като аромат на парфюми – от карамел до хайвер и кориандър… и дори уасаби. Повтарящата се тенденция, която наблюдавахме през последните няколко години, са пикантните парфюми, в които необичайните нотки на сол и умами, се използват, за да постигнат уникални обрати в ароматите. В Pure XS for Her на Пако Рабан, нотка на сладки и солени пуканки внася баланс към съвременните такива аромати , смесвайки карамел с мирис на гора, за да придаде секси усещане, което е богато и предизвикателно. Надяваме се на повече такива парфюми през 2019!

Сподели в: