„Илюзията“ с премиера в НАТФИЗ

Театър НАТФИЗ е готов да представи първият от спечелилите проектната програма на НАТФИЗ за 2020 творчески проекти. Програмата спомага адаптацията на най-младите творци в реалните пазарни условия, като финансира, администрира, организира и реализира проектите им на сцените на НАТФИЗ, за период от 1 година.

Провежда се в направления „Млад режисьор“, „Чуждоезичен проект“, „НАТФИЗ НАЙ“, Драматичен театър“ и „Алтернативни сценични форми“, а оценяването е поверено на Проектно-Експертен Съвет, съставен от представител на Министерство на културата, режисьор, сценограф, драматург, директор на столичен театър и член от настоятелството на НАТФИЗ.

На 4 и 23 март екип от настоящи и завършили възпитаници на НАТФИЗ ще представят „Илюзията“ от Тони Кушнeр в постановката на Бюрхан Керим.

„Илюзията“ е една любовна история, в която има толкова отклонения от правилата, че не си струва да бъде разглеждана“ – казва самият Корней за пиесата си. След почти четиристотин години Тони Кушнър развива тези „отклонения от правилата“ и написва своята свободна адаптация върху „Илюзията“.

Илюзията е самият живот, непосилна одисея през непознати води – пътуване към прозрението, че не ние сме главните герои, а сме част от един друг, по-голям свят от нашата собствена пиеса.

Тъкмо там е пресечната зона между илюзията и действителността. И тъкмо там, може би, се намира онова „море – убежище за всеки странник, уморен от безпощадни копнежи…“ – Бюрхан Керим.

Сподели в: