Театър Българска армия раздаде наградите „Максим“ и „Златен чук“ за постижения в театралното изкуство

На 27 март 2019 г. Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” за 27-ми път връчи своите традиционни награди „МАКСИМ“ и „ЗЛАТЕН ЧУК” за постижения в театралното изкуство.

Това е единствената по рода си награда, в която един театър отдава заслужено признание на колегите си, за постижения през изтеклия театрален сезон. Наградите „МаксиМ“ винаги са създавали неповторима атмосфера на колегиалност, съпричастие и екипна работа. Както всяка година с тайно гласуване трупата на театъра отличава колегите си в няколко категории. Тази година призовете „МаксиМ“ отидоха при екипа на „Арсеник и стари дантели“.

Тази година носители на „МаксиМ“ са:
Категория “Водеща женска роля” – Гергана Данданова
за ролята й на Аби Брустър в „Арсеник и стари дантели“
Категория “Водеща мъжка роля” – Тигран Торосян
за ролята му на Мортимър Брустър в „Арсеник и стари дантели“
Категория “Поддържаща женска роля” – Елена Иванова
за ролята й на Илейн Харпър в „Арсеник и стари дантели“
Категория “Поддържаща мъжка роля” – Асен Кобиларов
за ролята му на Теди Брустър – Рузвелт в „Арсеник и стари дантели“

В надпреварата за призовете тази година се включиха всички актьори,
участващи в постановките, реализирани на сцената на Театър “БЪЛГАРСКА АРМИЯ” за периода от 1 април 2018 г. до 27 март 2019 г.

Театър „БЪЛГАРСКА АРМИЯ“ присъжда и наградата „ЗЛАТЕН ЧУК“, която е за Майсторско техническо изпълнение и всеотдайност в работата на техническия състав на театъра. Тази година наградата „ЗЛАТЕН ЧУК“ отиде при работещите в АТЕЛИЕТАТА за производство на декори – Художник изпълнител, Дърводелско, Железарско и Тапицерско ателие.

Сподели в: