„Тартюф“ гостува в София през януари

С началото на новата 2022 година Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград обяви своята програма за месец януари. Освен театралните спектакли на благоевградската сцена, театърът е предвидил и две гостувания в София, с представленията „Тартюф“ и „Портретът на Дориан Грей“.

Регулярното представяне на спектакъла „Портретът на Дориан Грей“ на столична сцена изгради сценичната интерпретация на романа на Оскар Уайлд като едно от значимите заглавия в афиша на Театър „Азарян“, НДК. Софийската публика ще има възможност да гледа забележителния спектакъл на режисьора Стайко Мурджев на 29 януари (събота) от 19:00 ч. Билети могат да бъдат закупени от билетния център на НДК.

Другият акцент, който се откроява в януарската програма на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград е гостуването в София на едно от новите заглавия в репертоара на театъра – комедията на Жан-Батист Молиер „Тартюф“. Хумор; Клоунада; Гротеска; Впечатляваща актьорска игра; Съвременна визиявсичко това очаква зрителите на 25 януари (вторник) от 19:00 ч. на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Съвременната сценична интерпретация на режисьора Дамян Тенев представя съвършено нов прочит на класическата комедия на Жан-Батист Молиер. В представлението, което разказва историята на най-известния лицемер в литературното творчество са изведени истинските подбуди и намерения на героите, прилежно прикрити в красотата на словото. Гротескните персонажи нагледно показват искрените си желания, докато думите им подсказват за смирение и взаимно уважение.

Тартюф на модерния свят ще ви поведе през лабиринт от криви огледала, в които се оглеждат пороците на нашето време. Има ли родени злодеи и днес? Или ние ги създаваме? А може би всъщност всички ние сме злодеи? На тези и още много въпроси ще търсим отговор заедно на 25 януари от 19:00 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“.

Сподели в: