Тайните на перфектния брънч

Знаете ли какво се крие зад нашумялата напоследък дума “брънч”? Терминът идва от английски език и е комбинация от думите “breakfast” (закуска) и “lunch”(обяд). Обикновено брънчът започва след 11 сутринта и продължава до късен обяд. 

Да организирате брънч вкъщи е отлично решение, когато искате да прекарате небрежно съботата с приятели вкъщи. Също така обаче, брънч партитата са изключително популярен начин да отпразнувате важно събитие – като рожден ден, кръщене, предстоящо раждане на бебе и т.н. 

Ако идеята за брънч парти у дома ви се струва изкушаваща, ето някои полезни съвети как да го организирате: 

 

  • Заложете на по-неформална атмосфера 

 

Когато организирате брънч, добра идея е да заложите на по-неформална обстановка. Вместо да сервирате на гостите един по един, по-добре е да направите шведска маса. Така всеки от тях ще има възможността сам да избере какво иска да сложи в чинията си. 

Освен това и за вас като домакини на събитието, ще бъде много по-лесно. Не се налага постоянно да правите курсове до кухнята. Вместо това, трябва само да хвърляте по някой поглед върху масата, за да видите дали не са налага да допълните нещо.

 

  • Планирайте добре менюто 

 

Неписана традиция е на брънч да се сервират ястия, подходящи за закуска и обяд. Когато планирате менюто, има няколко важни неща, които да съобразите. На първо място – това е балансът на вкусове. Вероятно някои от вашите гости ще предпочетат да хапнат нещо солено, докато останалите бих заложили на сладкото. За да сте сигурни, че всички ще са доволни, предложете по нещо  за всички. 

Сред класическите предложения, които може да приготвите за брънч, са омлети, солени или сладки мъфини, тост сандвичи, различни видове хлебчета, палачинки с различни гарнитури, фритата, плата с млечни и месни деликатеси и др. 

Постарайте се да включите също  сезонни плодове и свежи зеленчуци. На https://www.kaufland.bg/ може да разгледате актуалните предложения и промоции, които да включите във вашия шопинг лист. 

 

  • Консултирайте се за специалните предпочитания на гостите 

 

Преди обаче да сте се отправили към хипермаркета, за да напазарувате, има още нещо важно. Ако планирате да поканите повече хора на вашия брънч и не сте запознати с вкусовите им предпочитания, добра идея е да ги попитате. Важно е да сте запознати дали някои от гостите ви не са алергичен към определен тип храни. Добре е за тях да приготвите отделно меню, което да не съдържа тези алергени.

 

  • Не забравяйте и за напитките 

 

Класиката за брънч е кафе или чай, сервирани с бисквити или други сладки изделия. Тук може да откриете чудесни предложения на страхотни цени: https://www.kaufland.bg/aktualni-predlozheniya/ot-ponedelnik/obsht-pregled.category=07_%D0%9A%D0%B0%D1%84%D0%B5__%D1%87%D0%B0%D0%B9__%D0%B7%D0%B0%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8_%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F__%D1%81%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D1%81.html

На брънч е допустимо да сервирате и алкохолни напитки. За предпочитане са леки коктейли, шампанско или вино. Може да ги гарнирате със свежи плодове за по-красива презентация и наситен плодов вкус. Ако времето е горещо, добре идея е да се запасите с достатъчно лед в хладилника. 

 

  • Измислете интересни забавления за гостите

 

Погрижете се партито да бъде забавно и приятно за всички присъстващи. Подберете подходяща музика, която да звучи на фон. Може да измислите някакви игри с въпроси или друг тип забавления, за да поддържате доброто настроение. 

За да запечатате хубавите спомени от този важен ден, чудесна идея е да си направите стена за снимки, която да декорирате тематично. 

Това са няколко полезни съвета, с чиято помощ ще организирате перфектното брънч парти. Приложете ги на практика следващия път, когато искате подобаващо да отбележите някое важно събитие!

Сподели в: