Тази вечер раздават наградите „Икар“

На днешния междуналоден ден на театъра Съюзът на артистите в България ще обяви носителите на „Икар 2019“. Официалната церемония по награждаване ще се състои тази вечер в Народния театър „Иван Вазов“. Специален гост на нея ще бъде примата на българската поп музика Лили Иванова, която ще изпълни съвсем нова песен с тематичното заглавие „Главна роля“.

Шест от номинациите за „Икар 2019“ са за възпитаници на НАТФИЗ, похвалиха се от Академията. Наградата за водеща мъжка роля ще си оспорват Боян Арсов, Бойко Кръстанов и Владимир Пенев, а в категорията при дамите – Ана Пападопулу, Здрава Каменова и Ива Тодорова. Иван Пантелеев, Крис Шарков и Стайко Мурджев са тримата номинирани в категорията за режисура. Отличието за чест и достойнство ще отиде при актьора от Варненския театър Михаил Мутафов, а наградата за изключителен принос към българския театър ще е за Стефан Цанев.

„Тази вечер ще бъдат раздадени 45-тите Награди ИКАР 2019 на Съюза на артистите. В годините нашата организация се е стремила да отбелязва по най-достоен начин високите постижения в сценичните изкуства. Днес, по-мотивирани от всякога знаем, че освен отличията, ние трябва да се борим и за повишаването на жизнения стандарт на нашите творци.  Вярвам, че в тази кауза сме единни! Продължавайте да творите! На добър час!“ – заяви председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Всички номинирани можете да видите тук

Сподели в: