Създателят на Международния джаз фестивал д-р Емил Илиев почина от коронавирус

На 16 ноември почина създателят, организатор и вдъхновител на Международния джаз фестивал в Банско – д-р Емил Илиев. Тъжната вест съобщиха негови колеги като посочиха, че той е боледувал от коронавирус.

Публикуваме съобщението без редакторска намеса:

Преди няколко часа коварната covid-19 ни отне създателя, организатора и вдъхновителя на Международния джаз фестивал – Банско д-р Емил Илиев. Доктора, както всички го наричаха. Човекът, който успя да утвърди най-големия летен музикален форум в България – със своите 23 издания, и да го превърне в едно от значимите международни културни събития на Балканите. С популярност сред специалистите и почитателите по света.

Д-р Илиев е завършил медицина с придобита специалност по кожни и венерически болести, и акупунктура. Специализирал е в повече от 10 държави: Германия, Австрия, Швейцария, Англия, Русия, Китай, Северна и Южна Корея, Испания.

Основател и председател на Българското дружество по традиционна китайска медицина от 1982 г. Член на борда на директорите на Световната организация по акупунктура – ICMART и SIA. Почетен член на повече от 18 акупунктурни дружества по целия свят. С над 100 научни публикации в международни списания, монографии и презентации на конгреси по въпросите на акупунктурата и дерматологията. Автор на книга по Лазер терапия в дерматологията, издадена в ФРГ.

Поклон!

Сподели в: