Създателите на „Петя на моята Петя“ представят видео-кауза „Коя е Петя Дубарова?“

Филмът „Петя на моята Петя“ продължава да жъне успехи в кината на пета седмица, като изпреварва по брой зрители други премиерни заглавия. Според продуцента Николай Урумов „популярността му се дължи на това че хората разпознават себе си в героите, което им дава надежда да се борят и отстояват идеалите си“.

Продукцията привлича ученици, родители и учители в кината, които не остават безразлични към историята. Тяхното активно участие и споделяне в социалните дава дълбок смисъл на „Петя на моята Петя“, който не е само филм, а кауза. „Дължим много на Петя Дубарова. Във филма е представена според възприятието на екипа за нея. Ето защо направихме специално видео, което да разкаже по достъпен начин коя е тя.“ – допълва още продуцентът.

Видеото, посветено на Петя Дубарова, е част от каузата на филма „Петя на моята Петя“, която цели да запознае зрителите с личността и творчеството на емблематичната поетеса. Тя е като своеобразна рок звезда на 70те години на 20ти век. Родила се е в Бургас. Силна, смела, дива, решителна, изключително талантлива и любопитна към света. Животът ѝ приключва само на 17 години, за да се роди легендата.

Гледайте видеото „Коя е Петя Дубарова“ в YouTube: https://youtu.be/E2J3xA1KLck

Филмът отстоява правото на всеки човек да бъде различен и да променя света към по-добро, като не се поддава на натиска на системата, целяща да превърне подрастващите в „консервни кутии без етикети“. Децата носят чистота, нямат цензура и са готови да се борят за идеалите си без страх и притеснения. А всеки човек е запазил детето в себе си по един или друг начин. Кампанията #АзСъщоСъмПетя в социалните мрежи цели да събуди детето във вече порасналите и да му даде глас и свобода да се изразява.

Сподели в: