Съвети за поддръжка на музикални играчки от Baby.bg

Децата обожават да играят с бебешки музикални играчки с песнички. Те им носят радост, помагат им да се развличат, а някои видове имат и образователни функции. Някои модели са предназначени за монтаж на кошара и количка, за да може пеленачето да им се любува по всяко едно време. Днес могат да се открият и изделия от плюш, които възпроизвеждат интересни мелодии, а това прави играта с тях още по-пълноценна и увлекателна. Открийте ги в онлайн магазин baby.bg, където има не само предложения за бебета, но и за деца от всички останали възрастови групи. 

Как се поддържат музикалните играчки

Поддръжката им е важен аспект, който родителите не бива да пренебрегват. Редовното почистване и дезинфекциране е задължително, а ако става дума за плюшени изделия, то в случая може да се приложи “сухо почистване”. Така вградената електроника няма да бъде повредена, в случай, че същата не може да бъде отстранена.

Важно е да се съобразите и с възрастта на детето, когато предприемете почистване на неговите играчки от пластмаса или плюш. Ако се касае за бебе, изберете измиващ препарат с максимално нежни съставки, които по никакъв начин няма да застрашат все още крехкото му здраве. Прането също трябва да се осъществява с помощта на мек и по възможност хипоалергенен перилен препарат. 

Могат ли да се перат

Прането на плюшени музикални изделия трябва да се случва много внимателно. Преди да ги поставите в пералнята, се уверете, че сте премахнали батериите и самото електронно устройство, за да не се повреди по време на почистването. Ако това не е възможно, отстранете замърсяванията като поставите изделието от плюш в торба със сода и разтръскайте силно, за да полепне прахът по тъканта. След това премахнете замърсяванията с прахосмукачка. 

Добра идея е да извършите пране на музикалните играчки и като ги поставите в специален плик вътре в пералнята или да ги почистите с вода и сапун ръчно. По този начин не съществува риск за тяхното повреждане, но за сметка на това те отново ще заблестят от чистота, а децата ще могат да играят с тях както преди. 

За какво да внимаваме

За да определите кой метод на почистване е най-подходящ за играчките на Вашето дете, трябва да вземете предвид:

  • Материала;
  • Размера;
  • Допълнителните елементи;
  • Предназначението – легло, количка, детски кът и др.;
  • Пълнежа (при плюшените и меки изделия);
  • Вида на електронния механизъм;
  • Препоръките на производителя за почистване и др.

Винаги се стремете да поддържате музикалните изделия чисти, за да нямате опасения, свързани със здравето на детето. 

Сподели в: