Столична община среща ученици с екипа на българския филм „Вездесъщият”

На 12 декември (сряда) от 17.00 часа в Кино „Култура” ученици от столични гимназии ще присъстват на прожекция на филма „Вездесъщият” и ще се срещнат с екипа, създал българското предложение за „Оскар” за чуждоезичен филм за 2018 г. Модератор на срещата ще бъде проф. Божидар Манов. Вход с покани.

Събитието се организира от Столична община и е второ от инициативата й за реализиране на неформални срещи на  български творци с младата им публика. Началото беше поставено през месец ноември със среща с писателя Георги Господинов.

В сряда режисьорът на „Вездесъщият” Илиян Джевелеков и Велислав Павлов, изиграл главната мъжка роля, ще отговарят на въпросите на младите си зрители, ще им разкажат за процеса на снимките, както и за кампанията по представянето му сред членовете на Американската филмова академия.

Столична община подкрепя кампанията по промотирането на филма в САЩ. От началото на месец ноември в едни от най-популярните кинозали в Лос Анджелис се провеждат прожекции и събития, представящи филма и екипа му. 
 

„Вездесъщият” е заснет изцяло в София с подкрепата на Столична община чрез Филмовата комисия, създадена през 2015 г. във връзка с титлата, която столицата носи „София – творчески град на киното” на ЮНЕСКО. 
„Вездесъщият” показва знакови за столицата места, а в настоящата кампания София е популяризирана като град на киното и филмов център, предоставящ конкурентоспособни условия за заснемане на филмови продукции.

Сподели в: