Столична община и Пощенска кутия за приказки организират фестивал за Деня на детето

Столична община и Пощенска кутия за детски приказки канят всички на най-шарения празник, по повод Световния ден на детето. Фестивалът „1 юни от приказките“ посреща посетителите в спортен комплекс Амик спорт с много творчески прояви и вход свободен. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Петко Венелинов и Ярослава Павлова.

Програмата включва концерт с участието на вокално-театрална формация „Врабчетата“ и детски хор „Пим-Пам“, концерт на талантливи деца от 119-то СУ и 81-во СУ, интерактивен танцов спектакъл „Браво, деца!“, четене на детски приказки с актьорите Петко Венелинов, Живко Джуранов и писателката Ралица Найденова, „Джаз за деца с Венци Благоев“, уъркшоп с художничката Мира Мирославова, въздушна акробатика с Pole Dance Bulgaria, обучение по Първа помощ за деца с Лазар Радков и много други забавления!

Фестивалът „1 юни от приказките“ има за цел да покаже различните изкуства на детската аудитория. Програмата е структурирана така, че да запознае малките както с музиката и литературата, така и с изобразителното изкуство, спорта и интерактивните театрални форми. Всички елементи от програмата са интерактивни, така че децата да не са просто зрители, а и участници в събитието. Ще имат възможност да се докоснат до различните техники в изобразителното изкуство, да държат в ръцете си музикални инструменти, да създават истории с Пощенска кутия за детски приказки.

Обучението по оказване на първа помощ ще им даде познания как да реагират в критични ситуации, а въздушната акробатика за деца ще развие техните координационни умения с функционално-координационни тренировки за изграждане на сила, баланс и дисциплина. Като активни участници в гражданското общество, децата ще добият умения по оказване на първа помощ.

Когато децата стават свидетели на културни, сценични продукти, независимо дали те са изяви в сферата на литературата, музиката или театъра, те учат, че формите им на изразяване са отвъд националните граници. Всяко изкуство е начин на комуникация и споделяне на вътрешния свят.

Изкуството е дом за всички! Организаторите вярват, че децата на възраст между 3 и 14 години са най-възприемчиви да развиват своите креативни заложби. Мисията на фестивала е именно тази – разнообразни варианти за творчески прояви и вдъхновение за креативен размах. Развитието на културата започва от най-ранна детска възраст, затова Пощенска кутия за приказки са подготвили съдържание както за най-малките, така и за подрастващите.

Пълната информация и детайлната програма на откритите и закритите сцени са налични на страницата на събитието във Facebook.

Събитието е подходящо за деца от 3 до 14 години.

Сподели в: