Спектакъл на световно ниво откри новия сезон на Музикалния театър

С един много различен за репертоара си спектакъл, който може да се мери със световните образци в жанра на вариетето, откри новия си сезон Музикалният театър. Зрителите бяха развълнувани не само от зрелищните танцови номера, изключителните изпълнения на Балета и солистите на Музикалния театър, но и от посланието за човечност, което носи спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта“.Важна част от неговото въздействие са пищните тоалети, ефектната мултимедия и светлинно шоу. Водещ в спектакъла е Балетът на Музикалния театър, който сменя 150 костюма и танцува от кан кан и валс до танго и съвременни танци.

Хореограф-постановчик е Татяна Янева, режисьор – Александър Мутафчийски, диригент – Людмил Горчев, сценограф – Пеньо Пирозов, костюми – Яна Дворецка и Цветанка Петкова – Стойнова.  

„Имаме с какво да изненадаме нашата публика. И във време на пандемия Музикалният театър намира формулата на успеха“ – категоричен е директорът на Музикалния театър Марияна Арсенова. „Оперетното вариете е една много различна програма, която, замисляме през последните три години“ – казва още Арсенова,по чиято идея се реализира спектакъла. След неговия успех позабравения жанр на вариетето ще намери място в репертоара на Музикалния театър.

На финала всички артисти танцуваха заедно световния хит Jerusalema, а публиката в залата дълго аплодираше.

https://youtu.be/2DftNJxGSWo

След спектакъла много зрители не скриваха сълзите си на вълнение от неговото въздействие. Елеонора Енева сподели:„Невероятна емоция, невероятни чувства ни създадохте, за цяла година ще ни държат и повече дори“. „Спектакълът е възхитителен, изключително необичаен като комбинация на жанрове и настроение и надмина всичките ни очаквания. Развълнувах се от изключителното изпълнение на целия състав, моите поздравления за трупата на оперетния театър!“ –сподели Цветанка Коларова

„Тази вечер и артистите, и балетът надминаха себе си. Поздравявам Марияна Арсенова, творческия състав на спектакъла, артистите и изпълнителите. Шоуто беше невероятно! Така съм заредена с енергия, че от вълнение не мога да говоря. Бих дошла пак, за да изживея отново това удоволствие“ – казва Марина Василева„Прекрасен спектакъл, изключително вълнуващ, много добро съчетание между класическо и модерно. Спектакълът ви е на едно много високо ниво!“ – споделя и Офелия Стоименова

С спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: подари мечта“ участват солистите:Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов.Балетът и оркестърът на Музикалния театър. С ефектните си изпълнения на сцената се открояват солистите на Балета: Крис Методиев, Йоанна Стоянова и Венета Гочева. Автор на мултимедията е Иван Липчев. В зрелищното шоу участват възпитаниците на акробатичната трупа на Виолета и Ерик Тапия, илюзионистът Старбой Айвън и популярната сред младежите брейк група X-ENERGY CREW.

Заради големия зрителски интерес, Музикалният театър пуска нови дати на спектакъла „ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: подари мечта“ на 27 и 28 ноември 2021 година и на 15 и 16 януари 2022 година.

 

Сподели в: