София стана Коледна столица на изкуствата с Васил Петров и Любена Фокс

София се превърна в истинска  Коледна столица на изкуствата с празничния концерт на Васил Петров и с впечатляващата изложба на Любена Фокс  в Арт-галерия Анел миналата вечер. Празничната вечер се състоя с подкрепата на фонд за изкуство и култура „Ангел Симеонов“.
По време на вечерта бяха представени актуалните за Ковид-епохата книги на журналистката Патриция Кирилова – „Ковид 19 или Войната за душите ни“ и почти пророческата „Да свалим маските“ от 2013-та година. През март т.г. с предпремиерата на Ковид-книгата Патриция и нейният екип откриха дарителска акция за финансиране на българската ваксина, по проект на учени от БАН, след като държавата ни отказа да  я подкрепи и така бяха събрани пари за следващия етап от създаването й.
Васил Петров потопи гостите в Коледна приказка с най-любимите си Коледни песни от Американската, Европейската и Българска класика. За първи път на живо той изпълни нови авторски Коледни творби, както и песен по текст на Ангел Симеонов и музика на композитора Росалин Наков. Заедно с талантливите музиканти – Мирослав Турийски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас), той изпя White Christmas, Jingle Bells, Ave Maria, Hаve yourself a Merry Little Christmas, The Christmas songs, Winter wonderland, Рождество Христово и други в обкръжението на брилянтните платна на Любена Фокс в класически реализъм – живопис. Картини, които изобразяват човешките емоции и използват предметната символика като изразно средство.

Сподели в: