Софийски истории от галерията с Мила Михова в Деня на София

Националната галерия кани всички желаещи да станат част от Софийски истории от галерията. Това е нейния най-нов културно-образователен и развлекателен проект, включващ 25 видео-филма, които ще бъдат излъчвани всяка седмица в периода до 01 октомври.

Видеата са субтитрирани и за хора със слухови увреждания, и ще бъдат публикувани на канала на Националната галерия в youtube.

Темата е изцяло обвързана със София, а участниците са поканени да разкажат по една лична история, свързана със спомен, преживяване или собствена интерпретация на избрано от тях произведение от фонда на Националната галерия и РИМ – София: пейзажи, събития от столичния живот, ежедневни сцени.

Целта на организаторите е да провокират жителите и гостите на София към нови преживявания в един пълен с история и спомени град, станал част и от тяхната лична история.

Проектът се реализира с подкрепата на Столична община , СП „Култура“ 2021 г., Направление „Активни публики“. Партньори са Регионалният исторически музей – София и сайтовете ploshtadslaveikov.com и actualno.com.

Сподели в: