Софийска градска художествена галерия и нейните филиали отварят на 19 май

Софийската градска художествена галерия и нейните филиали галерия „Васка Емануилова“ и галерия-музей „Дечко Узунов“ отварят на 19 май, вторник ,за индивидуални посещения, г. с работно време за СГХГ от 10.00 до 19.00 ч. , а за филиалите от 11.00 до 19.00ч.

Обслужването на посетители ще се осъществява при спазване на изискването на социална дистанция, при всички противоепидемични мерки и особености при посещение на художествени музеи /галерии/:

  • В изложбените зали на СГХГ ще се допускат до 25 посетители. Във филиалите ще се допускат съответно за галерия „ Васка Емануилова“ – до 6 посетители, а за галерия „ Дечко Узунов“ до 2 посетители. Престоя за разглеждане е от 30 до 60 минути.
  • При влизане в галериите посетителите са задължени да носят предпазни маски. На входа се дезинфекцират ръцете на всеки отделен гражданин.

 

  • При разглеждане на експозициите зрителите следват задължителен ход за разглеждане от ляво на дясно на дистанция.

 

  • Поединичен достъп до касите при спазване на дистанция;

 

  • При желание от посетителите да разгледат продуктите на книжарницата на СГХГ задължително се ползват ръкавици за еднократна употреба, които галерията предоставя.

 

  • Поединично ползване на сервизните помещения.

 

  • Посещенията в СГХГ и нейните филиали се извършват от гражданите на собствен здравен риск.

 

Дезинфекция на изложбените зали – от 9.30 до 10.00 ч., 13.00 до 13.30 и от 16.30 до 17.00ч.; проветряване – на всеки кръгъл час.

Не се допускат никакви масови мероприятия. Откриване на експозиции и представяне на издания /албуми и каталози/ да се осъществява на открито – на площада до сградата на СГХГ, на площада пред галерия „ Васка Емануилова“ и в двора на галерия „ Дечко Узунов“.

Сподели в: