Софийската галерия ONE + стартира NFT колекция

Галерия ONE + официално обяви стартирането на виртуалната си колекция, започвайки с младата авторка Ивелина Момчева, чиито произведения от серията „OPEN BORDERS“ са токенизирани в NFT и са качени на една най – големите платформи за популяризиране и продажба на на NFT –  OpenSea.

 

Галерия ONE, базирана в София, има за цел да свали бариерите между реалното и виртуалното изкуство, младите и утвърдени художници, както и между художника и общността. Мисията на галерията е да помогне на колекционери и любители и на крипто изкуството да се запознаят с източноевропейските артисти, като популяризира и утвърждава онези идеи в изкуството, които са извън национални граници и групови интереси.

 

„Галерия ONE обединява изкуството от реалния свят и иновативния модел чрез NFT, създавайки стабилен бизнес модел с разнообразни и независими източници на финансиране. Освен това, в процеса на работа, галерия ONE продължава активно да се стреми към най-доброто представяне на български артисти на нашата и световната сцена.“ –  споделят Илинка Чергарова  и Десислава Зафирова, които  управляват  галерията и задават нейната сегашна посока.

 

Докато галерия ONE продължава да разширява своята виртуална дейност и крипто присъствие се очаква в близкото бъдеще да увеличи и артистичните си колаборации, обявявайки партньорство и с други артисти – млади и утвърдени.

 

Междувременно, изложбата „OPEN BORDERS“ може да бъде видяна в просранството на галерия ONE между 20.07 и 07.09.2021. Експозицията е съвмествен проект на галерията и BlackPeak Capital.

Сподели в: