Созополските семинари по творческо писане набират кандидати

Фондация „Елизабет Костова“ приема кандидатури за участие в дванайсетото годишно издание на Созополските семинари по творческо писане, което ще се проведе между 13 и 17 юни 2019 г. в античния Созопол, България.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели от България и от англоговорeщи страни, включващи, но неограничени до Австралия, Ирландия, Обединеното кралство и САЩ. Приемат се художествени текстове в жанра на романа и разказа.

За участие в семинара ще бъдат допуснати общо десет кандидати. Петима кандидати, пишещи на английски език, и петима кандидати, пишещи на български език, ще бъдат селектирани за участие като курсисти, стипендианти на програмата. Фондация „Елизабет Костова“ ще осигури техните храна, настаняване и транспорт в страната, за времето им на участие в семинара. На петте англоезични участници, пътуващи от чужбина, ще бъдат възстановени 50% от разходите за международен транспорт.

Участниците в програмата ще бъдат представени в София между 18 и 19 юни 2019 г. в рамките на фестивалната платформа СтолицаЛитература, която Фондация „Елизабет Костова“ ще организира в българската столица за единайсета поредна година.

Преподавателският екип включва доказани в областта си имена като: Андрю Коуан (Обединено кралство), Виргиния Захариева (България), Капка Касабова (България/Обединено кралство), Кристофър Кастелани (САЩ) и др.

Програмата на семинара включва уъркшопове, индивидуални консултации, кръгли маси, лекции и четения. Кръглите маси и редакторските панели се осъществяват с участието на утвърдени редактори, издатели и международни литературни професионалисти, като засягат теми от сферата на превода, книгоиздаването и цялостния жизнен цикъл на книгата. В рамките на литературните четения, участниците и преподавателите в програмата представят пред публика свои авторски текстове.

Сподели в: