След успеха на „So Long“, INNERGLOW подготвят следващия си сингъл (Интервю)

Разговаряме с музикантите от българската електронна рок група INNERGLOW, чиято нова песен „So Long“ още с появата си в класацията на БНР Топ 20 се изкачи до първото място. Тодор, Петър и Матей творят навсякъде, където усетят музикален подтик, различни са като хора, но ги обединява стремежът им да създават все по-оригинална музика.

Вижте какво още споделят момчетата от INNERGLOW за приключенията си около заснемането на видеото към „So Long“ на остров Халкидики, за целите, които си поставят, както и за изненадите, които подготвят за своите фенове.

Въпрос: INNERGLOW печели все повече почитатели, а музиката ви става все по-популярна, разкажете ни как протича един творчески ден на групата?

Матей: Много се радваме, че явно все повече хора чуват за нас и харесват музиката ни, интересно им е, слушат и търсят още. В крайна сметка ние, освен за себе си, правим музиката за хората. А пък творческият процес зависи от деня и настроението ни. Понякога се събираме в студиото и пробваме различни идеи, сменяме инструменти и експериментираме. Друг път, съвсем спонтанно, възниква музикален подтик, независимо дали сме на път, на колела или в самолета, и поемаме по незнайни пътеки.

Въпрос: Различни характери ли сте членовете на групата и какво ви обединява?

Матей: Определено има разлики, все пак сме хора, но в същото време има интересна симбиоза, равенство и разбирателство между нас, които просто движат нещата. По равно сякаш сме вдъхновени и мотивирани да реализираме музиката, която Innerglow прави и именно тя ни събира. Отделно обичаме и да „мъдруваме“ заедно, а понякога и да разцъкваме, било то нещо активно, игричка, спорт или с телескопа от обсерваторията.

Петър: Много сме различни, но ни обединява общата ни цел да творим все по-оригинална музика и да достигнем нови хора и места с нея. В основата на всичко е уважението и компромисите помежду ни. Факт е и че всеки от нас е фен на другите като отделни артисти и мисля, че това също е важно!

Въпрос: „So Long” е четвъртата ви авторска песен. Какво е основното послание на парчето?

Тодор: Текстът е написан от гледна точка на човек, оказващ подкрепа на близък, който е изпаднал в психологическа дупка. С каквото и да се захванеш, неизбежно е в някой момент да изпитваш съмнение в себе си и това важи особено много за хората на изкуството. Понякога е достатъчно някой да ти напомни, че има смисъл да правиш това, в което вярваш, колкото и да е несигурно бъдещето ти. Като хора, които се занимават с музика вече немалко години, ние добре знаем какво е чувството при такива изпитания.

Въпрос: Както песента, така и видеото към нея са на световно ниво. Разкажете ни повече за това как протекоха снимките на клипа?

Матей: По идея на режисьора/монтажист/костюмен дизайнер – Николай Драганов – събрахме всичко най-важно, аз напълних колата (основно с екипировка за къмпингуване) и се засилихме към Гърция, Халкидики. Отидохме на прекрасни места накрая на Ситония, които през лятото вероятно биха се пръскали по шевовете от народ, но тогава бяха почти безлюдни и създадоха перфектна атмосфера за снимки на видео към нашата меланхолично-епична песен. Там операторът Борил Петров само не летя, за да заснеме всичко, някои от нас спаха на палатка за първи път, правихме ритуал с приношение и факли и като цяло си изкарахме доста вълнуващо.

Въпрос: „So Long” е втората ви песен за тази година. Какво предстои до края на 2019?

Петър: Колкото и да бяхме развълнувани около издаването на So Long, истината е, че веднага започнахме работа по следващ сингъл. В момента провеждаме звукозаписна сесия и съвсем скоро ще има изненади за всички. Благодарни сме, че музиката ни стига до все по-широка аудитория и продължаваме напред и нагоре!

Въпрос: Какво за вас е успехът и определяте ли се като успешни в сегашния момент?

Тодор: От самото създаване на Innerglow сме си поставили високи цели и сме искали да се сравняваме с групите, които най-много харесваме. Не смятаме, че има смисъл като правиш собствена музика да си слагаш ниска летва за нея. Затова и не считаме, че досега сме постигнали нещо кой знае какво, макар че осъзнаваме прогреса си. За около две години и половина от първата ни поява на сцена с тази група, успяхме да изградим облик и да стигнем до най-различни хора, които ни уверяват, че очакват с нетърпение всяка наша песен и че сме на прав път. Докато ги има тях, ние винаги ще сме мотивирани да се развиваме още 🙂

За „So Long“ можете да гласувате тук

Песента е страхотна, чуйте я:

Сподели в: