Симфониета-Враца започва онлайн излъчвания на концертите си

Симфониета-Враца започва онлайн излъчвания на концерти във фейсбук страницата си. Излъчванията ще бъдат с обявен предварително ден и час.

Тази събота (11.04) от 18.00 ч. на страницата на Симфониета-Враца във Фейсбук https://www.facebook.com/VratsaSymphony/ ще видим концерт от цикъла „VIVA BEETHOVEN“, посветен на 250-годишнината от рождението на великия композитор.

В програмата:

Л. В. Бетовен – увертюра „Кориолан“
С участието на: Симфониета-Враца с диригент Малкълм Юен

Л. В. Бетовен – Троен концерт за пиано, цигулка и виолончело
С участието на: Галина Койчева /цигулка/, Даниела Дикова /пиано/, Атанас Кръстев /виолончело/ и Симфониета-Враца с диригент Константин Илиевски.

Излъчванията на Симфониета-Враца са част от инициативата „Заедно в кризата – Класическата музика на България онлайн“ на музикалните културни институти в България. Те се обединиха в обща програма на своето онлайн присъствие по време на извънредното положение.

Ето част от посланието им: „Обединява ни вярата и желанието да сме в услуга на публиката, която искрено обичаме. Днес ние безвъзмездно Ви даряваме малко радост и се надяваме, че скоро отново ще бъдем заедно в концертните зали и оперните салони. Благодарим ви, че сте с нас!“. Цялата програма на излъчванията, по дни и часове, е налична във Фейсбук-страниците на всички музикални институции в България.

Сподели в: