Силвия Петкова и Стефан А. Щерев ще водят финала на кампанията за най-дълго любовно писмо в България

Остават броени дни до финала на романтичната кампания за написване на най-дългото любовно писмо в България за 2019 г. Тя е вдъхновена от книгата „В градините на любовта“ от Халил Джубран и продължава от 29 януари до 10 февруари.

Близо две седмици хора оставят своите лични послания към любимите си върху специални хартиени свитъци във всички книжарници „Хеликон“ в 21 града в страната.

„С всеки изминал ден метрите се увеличават, а писмата се изпъстрят с рисунки, романтични цитати и обяснения в любов на различни езици, включително английски, руски, турски, гръцки, корейски. А изкушените да изразят чувствата си върху хартия са малки и големи, млади и стари“ – споделят организаторите от Издателска къща „Кръгозор“ и книжарници „Хеликон“, които канят всички на вълнуващо събитие, посветено на любовта и на книгата „В градините на любовта” от Халил Джубран. Финалът на инициативата ще бъде в навечерието на Св. Валентин – на 13 февруари 2019 г. от 19:00 ч. в книжарница „Хеликон-Витоша” (бул. „Патриарх Евтимий” № 68).

Гостите ще могат видят всички писма от цялата страна, събрани на едно място, и ще разберат тяхната обща дължина. Ще стане ясно в кой град е написано най-дългото писмо и този град ще получи приза „Романтичната столица на България“ за 2019 г.

За доброто настроение на гостите ще се погрижат Силвия Петкова и Стефан А. Щерев, които ще влязат в ролята на водещи на събитието и ще потопят присъстващите в поетични откъси от книгата на Джубран.

Николина Карагеоргиева и Керан Костадинов от фондация „Танцово изкуство – Илиев” ще претворят любовта в ефирен танц. А шоколадовите изкушения на „Милмекс“ ще оставят сладък послевкус от вечерта.

Сподели в: