Светла Иванова: Пожелавам на всички дечица да се чувстват обичани, защитени и щастливи

На най-цветния и забавен празник – 1 юни – разговаряме с българската поп певица и писателка Светла Иванова. Повод за разговора ни, освен празника на децата, е и най-новата й детска книга, която излиза днес.

Въпрос: Днес излиза третата Ви книга – „Вълшебна книжка“. Ще ни разкажете ли малко повече за нея?

Отговор: Това е третата книжка от поредицата ми Тананикаща йога. За разлика от предишните две е за оцветяване, но е още по-интерактивна, защото в нея ще откриете много неща – 7 приказни релаксации за отпускане за родители и деца с положителните утвърждения, вплетени в историите, които развиват различни добродетели у децата и ги приканват за пълно отпускане. Включени са още 7 оригами, 9 песнички, над 30 йога упражнения към всички и 60 страници за оцветяване с рисунки на художничката Мила Попнеделева-Генова, които ще направят вашата книжка уникална и неповторима.

Тя е наистина вълшебна книга и с нея ще прекарате магично времето си заедно с децата. Когато вечер имате нужда от почивка е достатъчно да си пуснете на запис някоя от релаксациите и песничките, да оцветявате заедно, или да направите някое оригами. Ако пък не ви се спи или я четете през деня – да се раздвижите с упражненията и песничките за раздвижване към книжката, които написахме заедно с Константин Кучев.

Въпрос: Как се отрази на децата дългият период на изолация заради пандемията?

Отговор: Не знам за всички деца, но определено, когато имат брат или сестра е по-леко. Когато децата са добре възпитани, по-големички и разбиращи, няма никакви затруднения да им се обясни ситуацията.

Въпрос: Какво е важно да правим сега, когато мерките вече са значително по-разхлабени, заедно с децата си?

Отговор: Естествено, да се придържаме и да запазим създадените хигиенни навици.

Въпрос: Какви бяха предизвикателствата на дистанционното обучение за Вас като родител?

Отговор: Да си призная честно, мечтата вкъщи ни е била да се занимаваме сами с обучението на децата ни, да го контролираме и ръководим. И затова този момент беше много щастлив за нас. Това, което направихме, разбира се, и с помощта на техните преподаватели, беше много позитивно и полезно за тях.

Въпрос: Какво е Вашето пожелание за Деня на детето?

Отговор: Пожелавам на всички дечица да се чувстват обичани, защитени и щастливи. И да се забавляват повече с всичко. Когато тръгваха на училище, което е тяхната „работа“, в момента пожелавахме на децата ни – да се забавляват. Надявам се да го правят и такова да остане и отношението им към работата, която си изберат като пораснат. Всичко – от отношенията с хората до работата, изисква труд, но когато той носи и удоволствие, значи са направили правилният избор.

Сподели в: