Светла Иванова издаде нова книга за деца и родители

Седем е щастливото число в новия проект на Светла Иванова – такъв е броят на новите „Вълшебни песнички III“ , издадени в диск към едноименната интерактивна книжка с йога, оригами и илюстрации за оцветяване. Албумът е създаден по време на изолацията и предлага забавление и медитация не само за най-малките, но и за цялото семейство.

„Понякога умората вечер надделява и последното нещо, което искате да правите, е да четете приказки на вашето дете преди лягане, или докато го правите може да заспите първи. Дискът предлага възможност да релаксирате с детето, ако и вие имате нужда от почивка. В такива моменти просто го пуснете се отпуснете заедно.“, споделя певицата и йога инструктор.

„Вълшебни песнички III“ съдържа 7 релаксации, направени като приказки, и 7 песнички за отпускане към тях. Творческият тандем Светла Иванова и мултиинструменталистът Константин Кучев добвят и новата си мелодия за раздвижване „На пръсти“, която вече звучи в часовете за физическо възпитание в много детски градини и начални училища. Педагозите използват често „Вълшебни песнички III“ и като помощ за разтоварване между учебните занимания, във времето за почивка, или преди сън. „Избрах диска към третата си „Вълшебна книжка“ да е с приказни релаксации, защото ние родителите и учителите често забравяме, че децата ни също като нас имат нужда от почивка. Игри, подреждане, телефони, компютри, спорт, детска градина или училище, уроци и домашни изискват много енергия. Свободно избираемите дейности, гледането на телевизия, или други сетивни развлечения, които си мислим, че ги разтоварват, също не оставят нито свободна минутка за отдих на тялото и ума им.“, казва Светла Иванова.

В условия на изолация тя продължава мисията си да помага със специално изготвени релаксации, които излъчва на живо през Facebook групата Yoga Time With Svetla Ivanova с медитативни инструменти като тибетски пеещи купи, гонг, коши и др. Към момента йога студиото й не работи заради пандемичните мерки, но тя създаде онлайн платформа с над 100 видеа с практики и медиитации, и към момента е учителят с най-голяма йога група през Zoom.

„Пижамите като че ли станаха официален дрес код за много от нас, работещи и учещи от вкъщи. Движението е здраве. Да го споделим заедно с йога през Zoom, дори и по пижама.“, споделя с усмивка Светла.

Новата 2021 тя ще стартира с „Вълшебна книга“ за пораснали с 18 медитации бонус към съдържанието

Сподели в: