Родопи Филм Фест с вход свободен

На 16 септември стартира дебютното издание на Родопи интернационален документален филм фест в град Смолян. 40 международни нови заглавия от България, Германия, Швейцария, Турция, Унгария, Франция, Гърция, Сърбия, Обединеното Кралство, Канада и др. ще бъдат показани между 16-ти и 20-ти септември на 5 различни локации в града с вход свободен и при спазване на всички епидемични мерки.

Програмата на първото издание е разделена в четири панела – „Конкурсни програми“, „Под едно небе“, „Андрес Файел Ретроспектива“ и „Панорама“.

Конкурсните програми на Родопи Филм Фест са две – за Пълнометражен документален филм и за Късометражен документален филм на тема „Когато любовта е социален проблем“.

Тази година освен наградите на международното жури, един от филмите ще получи и специална награда на публиката, която ще се определи чрез гласуване от жителите и гостите на Смолян.

Специална част от фестивала е и гостуването на световноизвестният немски документалист Андрес Файел. Освен свободния вход до всички филми от Ретроспективата, зрителите на фестивала ще могат да присъстват и на отворена дискусия на Адрес Файл и авторитетния немски критик Клаудия Ленсен на 18 септември от 18:30 часа, която ще се излъчва наживо във Facebook страницата на събитието.

Сподели в: