Ричард Маркс с концерт в София

Хитовият изпълнител, текстописец и продуцент Ричард Маркс ще ни отведе на романтично пътешествие следващата пролет. Българската публика със сигурност помни първата изява на звездата през 2010 година, когато вдигна на крака зала 1 на НДК с най-големите си хитове. Соло-акустичният концерт на 28 март догодина се организира от Loud Concerts. Аудиторията ще има щастието да се наслади на магията на артиста с феноменален глас, който ще изпее вечните си песни като „Hazard”, “Should’ve Known Better”, „Right Here Waiting“, „Now and Forever“.

По време на дългогодишната си кариера, Ричард Маркс бележи множество успехи. Роденият в Чикаго изпълнител има над 30 милиона продадени албума по света, като се започне от едноименният дебют с Топ 5 сингъла, между които „Hold on to the Nights“ и донеслият му Грами „Don’t Mean Nothing“ за най-добро мъжко рок вокално изпълнение. Последвалият през 1989 Repeat Offender е още по-успешен, като се превръща в четири пъти платинен и включва #1 синглите „Satisfied“ И „Right Here Waiting“. Продукциите Rush Street (с хитовете „Keep Coming Back“ и „Hazard“) и Paid Vacation (с „Now and Forever“) също стават платинени и така Richard Marx се превръща в един от най-успелите артисти в поп-рок историята. Той все още е единственият изпълнител, който влиза в Топ 5 на Билборд чартовете с първите си седем сингъла.

Но това далеч не е всичко: Ричард Маркс се налага и като успешен автор на песни и продуцент, с песни като „To Where You Are,“ първият сингъл от дебютния албум на Josh Groban и убийственото парче на NSYNC „This I Promise You.“ Печели Грами за Песен на годината през 2004 за съавторството на „Dance with My Father“ на Luther Vandross. Като изпълнител, автор и продуцент Richard Marx има общо 14 #1 сингъла (между които и „Long Hot Summer“ на Keith Urban) и е един от малкото артисти с номер едни хит сингли през всяко едно от последните четири десетилетия.

През 2010 издава албум с най-големите хитове – Stories To Tell, от който е хит-сингълът „When You Loved Me“, а последният албум с нов материал Beautiful Goodbye е издаден през 2014 година.

Ричард Маркс допринася непрестанно с дарения към различни благородни каузи и участва и в множество благотворителни концерти.

Сподели в: