Първият Фестивал на авторския театър се отлага за лятото

Поради въвеждането на противоепидемичните мерки против разпространението на COVID-19 в страната и отмяната на културни събития и фестивали до 31 март включително, ежегодният Фестивал на авторския театър (ФАТ) се отлага за лятото на 2021 година.

Първото издание на ФАТ беше планирано да се състои на 27 и 28 март. Двудневното фестивално преживяване щеше да предложи на зрителите си осем авторски представления, две театрални работилници, две дискусии, изложба със снимки и реквизит от представления, и концерт на „Драмеди Бенд“. Целта на фестивала е всяка година да представя театрални постановки от български и международни артисти, независими компании и продукции като акцентира изцяло върху авторското съдържание и интерактивното взаимодействие с публиката.

Фестивалът ще покаже и театрални жанрове, взаимодействащи с други сценични форми или театрални концепции – танцов театър, playback театър, моноспектакли, импровизационен театър и др. Организатори на събитието са театър „Драмеди“, част от Сдружение „Творци”.

Всички закупени билети за двата фестивални дни ще важат без допълнителна заверка!

Сподели в: