Първа авторска изложба на SunDessi – „Вдъхновения“

В празничните дни на м. декември галерия „Inspirations Atelier“ отвори врати за представяне на първата авторска изложба живопис на Десислава Петкова – SunDessi.

Събитието:

Изложбата с творческо име „Вдъхновения“ включва серия от над 20 живописни платна, създадени от SunDessi. Картините са рисувани през 2020 година и са част от нов творчески период за авторката. Чрез изложбата си, SunDessi представя своята нова арт страна и с четка в ръка ни въвежда в друг свят, вдъхновен от красиви природни пейзажи, стилизирана флорална импресия и абстрактна модернистична визия.

„Вдъхновения“ като първа изложба на артистичната натура SunDessi набира скорост и определено привлича интереса на публиката с всеки следващ ден. Откриването беше направено на 25-ти декември, Коледа. Картините могат да бъдат разгледани до 31 януари 2021 г. при спазване на всички противоепидемични мерки в галерията-домакин „Inspirations Atelier“ в София, ул. „Виктор Григорович“ № 33.

Изложбата може да бъде проследена и онлайн тук: https://www.facebook.com/Inspirations-Atelier-102642048172420

За автора:

Десислава Петкова – SunDessi е позната в артистичните среди като професионален музикант – барабанист, част от групите Pokigron, Jasmine Whale, Feedbacker, Comasummer, D.vine и други, с които е участвала в редица международни фестивали и турнета. Има реализирани записи на пет албума с авторска музика в тандем с различни музиканти. В допълнение на артистичното си амплоа, тя е преводач и преподавател по френски език. Творческият й псевдоним SunDessi хармонизира нейната слънчева натура и топло отношение към приятелите, изкуството и света.

*Изложба „Вдъхновения“ се реализира с подкрепата на програма „Творчески инициативи“ 2020 на Национален фонд „Култура“.

Сподели в: