Първата авторска песен на цигуларката Таня Стрингс с предпремиера в Пловдив

Родната ни цигуларка Таня Стрингс ще зарадва почитателите си с първа авторска песен “Always with me” в звездна колаборация с трикратната носителка на награди “Грами”
Тифани Ред.

Дългоочакваният проект излиза на 15 април по случай рождения ден на талантливата пловдивчанка. Предпремиерата на видеото и песента ще се състои на 13 април от 19:30
ч. в уиски бар “СандъкЪ”.

След 17 години успехи по света, Таня Стрингс се завръща на българската сцена, за която твърди, че ѝ дава възможността да се превъплъти в артиста, който винаги е
мечтала да бъде.

Музикалната ѝ кариера в световен мащаб бележи редица успехи – свирила е в единственото по рода си шоу на Бродуей на вода, на красивия карнавал в Бразилия, по лични поводи на владетелите на Близкия Изток, както и в признатите от цял свят оркестри на неподражаемите Андреа Бочели и Анна Нетребко. Многобройните изяви
на цигуларката са допринесли за самочувствието й на добър изпълнител и интерпретатор, но не и на автор.

Именно срещата на Таня и продуцентът на хитовите саундтраци към филмите “Диви и Щастливи” и “Привличане” – STANI я вдъхновява да излезе от зоната си на комфорт, за да се развихри и като композитор. Стани ѝ вдъхва смелост и увереност да напише дебютните музика и текст по негова първоначална идея на бийтове. Така се ражда и песента “Always With Me”- “chill house” парче с пронизващо кадифения вокал на Тифани Ред.

Американската R&B изпълнителка е носителка на 3 награди “Грами”, а в момента работи по албум със сестрата на Тони Бракстън (Тамар Бракстън). Ред е писала песни за супер звездите Джейсън Деруло и Зендая, но когато Таня плахо ѝ изпраща нейната авторска творба, Тифани с ентусиазъм одобрява идеята и се съгласява да изпълни
вокалите.

Посланието на парчето има биографичен елемент за Таня и приключенията ѝ по света. “В текста се споменават Америка, Близкия Изток, България, цяла Европа, Африка, Азия, а свързващият елемент е музиката, която винаги е била с мен и ми е помагала в срещите с други култури. За музиката не съществуват граници като цвят на кожата, религия, възраст, професия. Тя е обединяващия фактор и винаги ще бъде такава”, споделя успешната цигуларка.

Романтика, пъстрота и емоции се преплитат по необичаен начин във видеото на свежото парче, в което участие заемат примабалерина на Софийската опера и балет, китайска производителка на мед, арменски собственик на уиски бар, цирков артист и венецуелски търговец на бижута.

“С Tanya String създадохме мелодия, която те връхлита и не те пуска, ритмите те карат да танцуваш в каквато и да е атмосфера. Вокалите, в комбинация с майсторското изпълнение на Таня, дават хитовото лятно звучене, което на всички ни е нужно, за да се извадим от сивите мисли на пандемичната ситуация!”, разкрива с усмивка STANI.
Събитието и е отворено за публика и всички почитатели на музиката са поканени да присъстват на първия показ на музикалното видео пред света.

Сподели в: